Lördag 23 Okt
Stockholm

Biografens erbjudande till Auroraoffren: "Vidrigt"

1 av 4
Holmes har försökt ta sitt liv.
2 av 4
Holmes har försökt ta sitt liv. Foto: Ap / RJ Sangosti
Huvudrollsinnehavaren i The dark knight rises, Christian Bale, besökte Aurora efter massakern.
3 av 4
Huvudrollsinnehavaren i The dark knight rises, Christian Bale, besökte Aurora efter massakern. Foto: Ted S. Warren / AP / SCANPIX
President Barack Obama besökte Aurora kort efter händelsen. Här hälsar han på polischefen Dan Oates.
4 av 4
President Barack Obama besökte Aurora kort efter händelsen. Här hälsar han på polischefen Dan Oates. Foto:

De förlorade sina anhöriga när "Batmanmördaren" James Holmes sköt vilt omkring sig. Nu bjuds familjerna i Aurora in till nyöppningen av biografen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

Under premiärvisningen av Batmanfilmen "The Dark Knight Rises" i Aurora i Denver sköts 12 personer till döds och 59 skottskadades. Medicinstudenten James Holmes, 24, är gripen misstänkt för dådet. Enligt polisen var han utklädd till den fiktiva figuren "Jokern" och öppnade eld mot biopubliken.

Han misstänks även ha gillrat en fälla i sin lägenhet där sprängladdningar skulle döda flera poliser.

AURORA. Här är julklappen som ingen ville ha. Lagom till juldagen damp det ned en inbjudan hos de familjer som förlorade någon anhörig den 20 juli förra året i Aurora. Det var då som "Batmanmördaren" James Holmes sköt vilt på en premiärvisning av "The dark knight rises".

Familjerna har bjudits in till nyöppningen av biografen i den lilla staden i Colorado. Men de kallar inbjudan för ett "vidrigt erbjudande", skriver New York Post.

"Tack för att ni gjorde en redan svår jul så mycket svårare. Tajming är allt och eran är förfärlig", skrev familjerna i ett uttalande.

Stämmer företaget

Företaget Cinemark har tackat nej till att träffa familjerna. Enligt tevekanalen KTLA har flera av de anhöriga nu stämt biografen. Flera har kritiserat erbjudandet på Twitter.

Samtidigt fortsätter rättsprocessen mot 24-årige Holmes. Under nästa vecka ska åklagarna hålla viktiga förhör och i nästa vecka offentliggörs för första gången flera av bevisen mot Holmes. Då kommer bland annat filmklipp inifrån biografen att spelas upp.

Samtliga inblandade har belagts med yppandeförbud vilket gjort att allmänheten fått veta väldigt lite om 24-åringen. Hans advokater hävdar att han lider av en psykisk sjukdom.

Här är hela brevet från de anhöriga till Cinemark.

Kommentera
Kopiera länk
Dela