Skolskjutningen i Newtown har återigen fört upp frågan om USA:s vapenlagar.
1 av 3
Skolskjutningen i Newtown har återigen fört upp frågan om USA:s vapenlagar. - Foto: Ap / Jessica Hill / Scanpix
Gärningsmannen Adam Lanza, 20, beskrevs som en enstöring. Han sköt 26 barn och vuxna innan han tog sitt liv.
2 av 3
Gärningsmannen Adam Lanza, 20, beskrevs som en enstöring. Han sköt 26 barn och vuxna innan han tog sitt liv. - Foto: Faksimil: ABC
Förtvivlad kvinna i Newtown efter skjutningen.
3 av 3
Förtvivlad kvinna i Newtown efter skjutningen. - Foto: Ap

Tidningens jättemiss - vapenreklam bredvid skolskjutning

Tidningen Stamford Advocate stod för en av de grövsta annonsmissarna på länge. Reklam för en mässa med antika vapen syntes bredvid en text om skolskjutningen på Sandy Hook.


NEWTOWN. "Kvalitetsvapen från alla tidsepoker". Det är ett av budskapen i den annons som fått stor uppmärksamhet i USA det senaste dygnet. 

Den var placerad precis bredvid nyheten om att barnen nu börjar återvända till Sandy Hook-skolan - den där 20-årige Adam Lanza sköt ihjäl 26 barn och vuxna innan han tog sitt liv den 14 december. Upptäckten gjordes först av twittraren Bekim Ukperaj:

Dagstidningen Stamford Advocate fick utstå hård kritik, men ledningen var snabba med att be om ursäkt.

"Våra tidningar ska inte publicera vapenannonser - inklusive reklam för antika vapenmässor - bredvid artiklar om Sandy Hook. Det är okänsligt och det borde inte ha hänt. Det var ett misstag, och vi ber om ursäkt för det. Vi har vidtagit åtgärder för att se till att det inte händer igen", skriver Paul Farrell på företaget som äger tidningen i ett uttalande.

Inte första gången

Det är dock inte första gången det händer. Enligt sajten Hypervocal har det varit två andra uppmärksammade fall bara i USA. I juli tvingades Denver Post be om ursäkt för en dåligt placerad vapenannons på sin sajt. 

Bara en dag efter skolskjutningen i Newtown gjorde The Rock Hill Herald i South Carolina samma misstag och chefredaktören bad om ursäkt i ett brev som publicerades på deras hemsida.

Klicka vidare i bildspelet för att se de tidigare annonsmissarna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!