"Lunch atop a skyscraper" är en av världens mest kända bilder.
"Lunch atop a skyscraper" är en av världens mest kända bilder.

Svenskar med på världsberömda fotot

Det är ett av världens mest kända fotografier. Nu visar det sig att två svenskar troligen var med på bygget - och på bilden.


PR-kupp

Nyheter24 har tidigare skrivit  om att bilden var en del av en PR-kupp av Rockefeller Center. Händelsen ska ha organiserats med hjälp av flera fotografer. Däremot ska arbetarna vara riktiga.

OKOME. Det berömda fotografiet "Lunch atop a skyscraper" togs den 20 september 1932. Bilden visar hur byggarbetare äter lunch på en balk högt över Manhattan.

Enligt nya uppgifter är två svenskar med på bilden, skriver Hallands Nyheter.

John Johansson var en av alla de från Okome i Halland som utvandrade till Amerika på 20-talet. När Britt-Marie Johansson Dufwa, Johns dotter, såg den berömda bilden för fem år sedan var hon säker:

– Visst är det pappa. Jag minns att han under skogspromenad på 70-talet hade talat om en fantastisk bild som togs när de jobbade i en skyskrapa. Det retar mig att jag aldrig förstod att leta rätt på den medan han var i livet, säger hon till Hallands Nyheter.

Enligt Britt-Marie Johansson Dufwa sitter John på sjätte plats från vänster.

Även mannen till vänster om John ska vara svensk och från Halland. Flera personer ska nämligen känna igen mannen som Albin Svensson från Välasjö utanför Okome, skriver Hallands Nyheter.

I en ny dokumentär, "Men at Lunch", försöker filmarna ta reda på vilka männen på bilden var:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!