Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Restaurang tvingar anställda att bära rasistiska arbetskläder

- 08/01/2013, 14:48 -
Tröjan som fått flera kunder att rasa mot tacorestaurangen.

Tröjan som fått flera kunder att rasa mot tacorestaurangen.

Twitter / Faksimil

"Så fångar du en illegal invandrare". Det är texten på den mexikanska restaurangen Taco Cids arbetskläder. Nu får restaurangen hård kritik.

WEST COLUMBIA. Den mexikanska restuarangen Taco Kid i West Columbia i USA har fått stor uppmärksamhet efter att en reporter fotograferat de anställdas arbetskläder.

T-shirten bär texten "Så fångar du en illegal invandrare" och nedanför finns en bild av en fälla med tacos som lockbete. Som om inte textens budskap är tydligt nog har restaurangen även valt att färga texten i vitt, grönt och rött vilka är den mexikanska flaggans färger.

Vägrar be om ursäkt

Taco Cid har besvarat kritiken med att arbetskläderna är ett "vitsigt och komiskt påstående om illegala invandrare" som inte innehåller något "rasistiskt eller hatiskt mot någon specifik etnisk grupp".

Restaurangen betonar att de serverar alla kunder oavsett "ras, religion eller politisk åsikt", men vägrar enligt The Gawker att be om ursäkt för tröjan.