Tevespel bra för hälsan

Orolig för att ditt barn spelar för mycket spel? Var glad i stället! En ny undersökning visar att tevespel kan vara bra för hälsan.


Tidigare forskning

Forskare har tidigare undersökt hur tevespelande kan påverka barnens fysiska hälsa. De resultaten ledde till att skoldistrikt i minst 10 amerikanska stater har lagt till tevespel i idrottslektionerna, skriver Medical Daily.

WASHINGTON. Tevespel kan hjälpa barn att må bättre och gå ned i vikt. Det visar en ny studie som ska publiceras i Games for Health Journal, skriver Medical Daily.

Forskarna från George Washington-universitetet har fokuserat på barn som bor i innerstaden där det inte finns så många platser att leka på.

104 elever från årskurs tre till åtta deltog i studien.

Spelade under lektioner

Först fick eleverna gå som vanligt på sina idrottslektioner. Därefter valdes elever slumpmässigt som antingen fick spela tevespelet "Dance dance revolution" eller spelet "Winds of orbis: An active adventure". Ett dansspel och ett äventyrsspel.

Samtidigt dokumenterade forskarna hur mycket energi som barnen gjorde av med.

Resultaten visar att barnen i genomsnitt gjorde av med mer energi under idrottslektionerna. Men de allra yngsta barnen i studien, från årskurs tre till fem, gjorde av med tillräckligt med energi för att nå upp till de rekommenderade riktlinjerna för fysisk aktivitet, skriver Medical Daily.

Se en video från Dance Dance Revolution här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!