När man inte har något att göra är det lätt hänt att det blir såhär.
1 av 4
När man inte har något att göra är det lätt hänt att det blir såhär. - Foto: AP
Fyra tusen kronor i händerna.
2 av 4
Fyra tusen kronor i händerna. - Foto: AP
Passa er för att starta krig med staden Leuven. The sowball capital.
3 av 4
Passa er för att starta krig med staden Leuven. The sowball capital. - Foto: AP
Förmodligen en politiker som ligger där. Men tanke på den nya lagen.
4 av 4
Förmodligen en politiker som ligger där. Men tanke på den nya lagen. - Foto: AP

Kasta en snöboll och böta 1000 kronor

Nu riskerar alla som kastar snöboll i den belgiska staden Flanders att få böta 1000 kronor. Detta, för att öka intäkterna till staden.


Snöbollskrig

Snöbollskrig finns som sport och bär då det japanska namnet "Yukigassen". Två lag med sju spelare vardera tävlar mot varandra. Blir en spelare träffad av en enda boll är spelaren ute. I Sverige hålls SM i Luleå sedan 2010. Världsmästerskapet hålls i Hokkaidoo, Japan. 

BELGIEN. Går du i tankar om att organisera ett snöbollskrig? Se då bara till att inte förklara krig mot den belgiska staden Flanders. 

Myndigheterna i staden jämför nämligen snöbollskastning med att kasta sten. Att någon eventuellt kan skada sig på en snöboll i staden, som normalt lider av stora mängder snö som slår ut viktiga samhällsfunktioner, är tydligt av högsta vikt för lagstiftarna.  

Förklarar du ändå krig mot Flanders så får du se till att inga poliser är i närheten. Belgiska regionaltidningar skriver nu att snöbollsförbudet förmodligen syftar till att öka intäkterna i staden och att polisen är på sin vakt. 

Om du däremot förklarar krig mot grannstaden Leuven kan du förvänta dig en utdragen strid. 

En av de största snöbollsfighterna i historien tog plats där och staden kallade sig under en period för "The snowball capital", skriver RT


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!