Tavlan har visat sig tillhöra ett berömt mästerverk från 1800-talet.
1 av 2
Tavlan har visat sig tillhöra ett berömt mästerverk från 1800-talet. - Foto: © Paris Match
Orginalmålningen visar en naken kvinna. Här är kvinnans ansikte.
2 av 2
Orginalmålningen visar en naken kvinna. Här är kvinnans ansikte. - Foto: © Paris Match

Köpte tavla för 12 000 - sålde för 355 miljoner

Konsten att fynda. Den anonyma konstköparen tjänade storkovan när det visade sig att tavlan tillhörde ett känt mästerverk från 1800-talet.


"The Origin Of The World"

Det är Gustave Courbet’s "The Origin Of The World" som nu har fått sitt rätta ansikte. 

Konstkännare tror att tavlan delades i två bitar eftersom konstnärens älskarinnas ansikte inte skulle kännas igen. Hon var nämligen naken på tavlan - vilket tidigare ansågs vara jämställt med olaglig pornografi.

PARIS. Hobbykonstsamlaren gjorde sitt livs fynd när han beslutade sig för att köpa en tavla av ett kvinnoansikte från en möbelaffär i Paris.

Mannen betalade cirka 12 000 kronor för tavlan - men konstverket skulle snart visa sig vara värt betydligt mer. 350 miljoner kronor mer, närmare bestämt.

Ett försvunnet mästerverk

Anledningen bakom den plötsliga prisökningen var att den lilla tavlan visade sig tillhöra det kända mästerverket "Världens ursprung", som målades av Gustave Courbet 1866.

Konstverket porträtterar detaljrikt en naken kvinna och hennes könsorgan - med undantaget att man inte ser kvinnans ansikte, skriver Daily Mail.

Tack vare den uppmärksamma konstsamlaren, som valt att vara anonym, kan kvinnans ansikte däremot äntligen återställas till dess rätta plats.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,5 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.