- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Hit är bara överviktiga välkomna

Gymmet Downsize Fitness i Chicago har bara en regel- inga smala människor är välkomna. Här måste du ha minst 22,6 kilos övervikt för att få bli medlem.


En fet värld

49,4 % av Sveriges befolkning är överviktiga.

95 % av Naurus befolkning är överviktiga eller feta.

62 % av USA:s befolkning är överviktiga.


USA. Downsize Fitness är Chicagos nya oas där överviktiga kan träna tillsammans. Väger du över 226,5 kilo blir medlemsskapet gratis. 

– Även om ingen tittar på dig, så känns det som det, speciellt i gymkläder, säger 24-åriga Chelsea Roy

Vändpunkten för henne kom när vågen stod på 136 kilo. Räddningen var gymmet Downsize Fitness. Vanliga gym fokuserade för mycket på muskler och platta magar, enligt henne.

Gymmet, som också finns i Dallas, har nu 100 medlemmar trots att det är lite dyrare än de andra gymmen i stan. Medlemmarna menar att det är värt pengarna för att få träna avskilt, och med likasinnade. 

–Det är skönt att få ta i så mycket jag kan och inte vara så snygg när jag gör det, säger medlemmen Fresh Robertson. 

Medlemmarna behöver inte oroa sig för att bli utslängda när de lyckas gå ner i vikt. Även när du går under 22,6 kilos övervikt så får du stanna kvar på Downsize Fitness.


 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Massiv militär insats på Västbanken

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.