Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinnor bränns på bål i Papua Nya Guinea

- 15/02/2013, 18:12 -
Den 6 februari brändes kvinnan Kepari Leniat ihjäl i Papua Nya Giunea, av stadsbor som trodde att hon var en häxa. Nu jagas "häxor" igen.

Den 6 februari brändes kvinnan Kepari Leniat ihjäl i Papua Nya Giunea, av stadsbor som trodde att hon var en häxa. Nu jagas "häxor" igen.

Stringer

Stadsborna slet av den unga mamman kläderna och band fast henne på en sophög. De hällde bensin över hennes kropp för att slutligen bränna henne på bål. Men skräckhistorien tar inte slut där.

MOUNT HAGEN. Efter att en sexårig pojke dött i byn Mount Hagen riktades misstankarna mot 20-årige Kepari Leniata. Hon anklagades för häxkonst, torterades och brändes på bål – trots att polisen var på plats. 

Polisen sade sig inte kunna ingripa när invånarna övermannade dem. En brandbil som kom till platsen hade inte heller någon chans att ta sig genom den upphetsade folkmassan. 

I världen spreds historien som en löpeld och i Mount Hagen bubblade nya häxanklagelser upp till ytan. En vecka efter häxbranden bragdes en åttaårig pojke om livet och blodshämnd utkrävdes. 

Två äldre damer pekades ut som häxor och bands fast i väntan på att brännas av stadens självutnämna häxdoktor. Men den här gången var polisen förberedd och lyckades ingripa innan elden tändes och runt 20 personer greps på plats. 

Polisen tror sig veta vilka de verkliga förövarna till barnamordet är, två stycken män, skriver Telegraph