Fängelset med lyxceller

Skulle du vilja bo i ett fängelse? Nu har du chansen. Men riktigt så illa som det låter är det inte och du behöver inte begå något brott.


Öppnades på 1800-talet

Fängelset öppnade 1863.

Det var länge fruktat och beskrivs som att ha varit ett av landets hårdaste fängelser.

Vanligtvis brukar man vilja lämna ett fängelse. Men efter att ett av Nederländernas tuffaste fängelser har omvandlats till ett lyxhotell är det nog få som har något emot att bli inlåsta.

Fängelset Het Arresthuis var ett av de mest fruktade fängelserna i över 150 år men nu betalar gäster stora pengar för att tillbringa sina lediga stunder där.

105 fängelseceller har förvandlats till 40 lyxiga hotellrum med alla moderna tillbehör som kan tänkas.

Hotellet erbjuder även bastu, ett träningscenter, gröna utomhusområden och en stor trädgård.

Det finns fortfarande många detaljer kvar från när byggnaden var ett fängelse. Bland annat stora ståldörrar och galler på fönster, skriver Daily Mail.

Se en video från hotellet här:


/
/
Lyx
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Tullen: Äldre beställer olagliga elchockvapen

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

Spiran på den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn har kollapsat i samband med den pågående branden. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

En besökande fransman försökte stoppa knivmannen som dödade flera personer i ett köpcentrum i Sydney i helgen. Nu kan han belönas med medborgarskap, föreslår Australiens premiärminister Anthony Albanese.

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Stockholm

"En förare av en personbil har blivit påkörd av en lastbilschaufför på Essingeleden. Lastbilen avvek därefter från platsen.", skriver polisen på sin hemsida.