Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pirate Bay-grundarna nekas prövning av Europadomstolen

- 13/03/2013, 13:19 -
Peter Sunde och Fredrik Neij.
1 av 4

Peter Sunde och Fredrik Neij.

SCANPIX / Montage

Peter Sunde Kolmisoppi.
2 av 4

Peter Sunde Kolmisoppi.

Fredrik Neij.
3 av 4

Fredrik Neij.

Yvonne Åsell / SvD / SCANPIX

Europadomstolen nekar till att pröva den fällande domen från Svea hovrätt.
4 av 4

Europadomstolen nekar till att pröva den fällande domen från Svea hovrätt.

SCANPIX

Europadomstolen nekar till att pröva den fällande domen från Svea hovrätt. Europadomstolen meddelar att beslutet är slutgiltigt.

Två av The Pirate Bay-grundarna Peter Sunde och Fredrik Neij vände sig till Europadomstolen för mänskliga rättigheter för att få den fällande domen från Svea hovrätt prövad, meddelar Cybernormer.

Prövningen skulle innebära en granskning om hurivida Svea hovrätts fällande dom är förenlig med Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna.

Hade Pirate Bay-grundarna fått som de ville, skulle de då kunna erhålla skydd genom yttrandefriheten, den frihet att ta emot och sprida uppgifter som rätten till yttrandefrihet ger var och en.

"Beslutet är slutgiltligt"

Men nu har även Europadomstolen sagt sitt och i domens första sida kan man se att ansökan om prövningen avvisas och att beslutet är slutgiltligt. 

Du kan ladda ner domstoldbeslutet här, via Cybernormer.

I höstas greps den tredje Pirate Bay-grundaren Gottfrid Svartholm Warg i Kambodja efter att han varit internationellt efterlyst i två år. Han har sedan dess förflyttats till ett fängelse i Mariefred.