Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Festdeltagare tände eld på homosexuell tonåring

- 22/03/2013, 13:04 -
Med hjälp av sololja tände Jordan Sheard (t.v) eld på Steven Simpson (mitten) – som avled av sina skador.

Med hjälp av sololja tände Jordan Sheard (t.v) eld på Steven Simpson (mitten) – som avled av sina skador.

18-årsfesten tog en allvarlig vändning – och slutade med att någon tände eld på festvärden tillika födelsedagsbarnet som senare avled av sina skador.

BARNSLEY, ENGLAND. Jordan Sheard, 20, dök oannonserat upp på en hemmafest i juni förra året.

Väl där började Sheard att ge sig på festvärden Steven Simpson, en autistisk och öppet homosexuell man som anordnat festen med anledning av sin 18-årsdag.

Enligt vittnesuppgifter ska Sheard ha klottrat homofobiska och obscena förolämpningar på den alltmer berusade Simpsons mage, ansikte och underarmar.

Framåt tvåtiden på natten ska en annan festbesökare ha hällt en stor mängd brandfarlig sololja över Simpson – framhejad av en grupp festdeltagare som skanderade "tänd på, tänd på".

"Ett dumt bus"

Sheard höll sedan en cigaretttändare mot Simpsons skrev, varpå sololjan fattade eld.

I stället för att släcka elden lämnade Sheard platsen.

Grannen Sean Banner lyckades släcka elden men då var Simpsons skador redan omfattande. Steven Simpson ådrog sig brännskador på 60 procent av kroppen och avled senare på sjukhus.

Jordan Sheard erkände sig senare skyldig till dråp och dömdes nyligen till fängelse i tre år och sex månader.

Enligt försvararen, Andrew Smith, var händelsen ett "kriminellt, dumt bus som gick fel på ett väldigt allvarligt vis", skriver brittiska Daily Mail.