Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lärare riskerar avskedas – för att ha sagt "vagina"

- 28/03/2013, 14:27
Inget sexsnack i våra klassrum, menar en grupp föräldrar som har anmält en high school-lärare i USA.

Inget sexsnack i våra klassrum, menar en grupp föräldrar som har anmält en high school-lärare i USA.

En lärare riskerar att få sparken efter att ha undervisat om fortplantning och preventivmedel. Samt nämnt ordet "vagina".

DIETRICH, IDAHO. En high school-lärare i USA ska utredas av skolverket i Idaho.

Anledningen?

För att sagt "vagina" under en av sina biologilektioner, på ämnet fortplantning, i skolan.

Enligt en lokaltidning är det fyra föräldrar som har anmält läraren efter att ha fått reda på att han förklarat hur en orgasm går till – och i samband med det nämnt ordet "vagina". Föräldrarna ska även ha reagerat på att läraren undervisat om olika former av preventivmedel.

Elever behöver inte närvara

Läraren får dock stöd av sina studenter som, med en namninsamling, menar att konservativa föräldrar försöker få läraren sparkad av rent politiska anledningar.

– Jag undervisar utifrån läroböckerna, jag inkluderar ingenting som inte står i läroböckerna. Men jag ger varje stundent möjlighet att inte närvara när jag undervisar om fortplantning om det skulle vara så att det inte känns bekvämt med materialet jag använder, säger läraren till Magic Valley News.