Obligatoriskt vapeninnehav i staden Nelson
Obligatoriskt vapeninnehav i staden Nelson - Foto: Matt Rourke/SCANPIX

Stad kräver skjutvapen i alla hushåll

I staden Nelson, Georgia, i USA med drygt 1 300 invånare måste nu varje hushåll ha ett skjutvapen.


Skjutvapen i USA

FBI uppskattar att det finns mer än 200 miljoner privatägda skjutvapen i USA. 

USA är det land med mest privatägda skjutvapen i världen.

Under förra året inträffade 16 masskjutningar i USA.

Totalt 88 personer dog till följd av masskjutningarna. 

NELSON, GEORGIA.  Befolkningen i staden röstade enhälligt igenom The Family Protection Ordinance (Familjeskyddsförordningen). Där ingick att alla hushåll måste äga ett skjutvapen och tillhörande ammunition. 

Detta för att kunna "tillföra till akuthanteringen av staden" och "tillgodose för och försvara säkerheten och den generella välmåendet av staden och dess invånare".

Någon akuthantering kommer dock förmodligen inte behövas den närmaste tiden då stadens enda polisofficer, Heath Mitchell, berättar för att brottsligheten i staden är mycket låg.

Varje hushåll behöver dock inte köpa ett skjutvapen. Förordningen utesluter dömda brottslingar och personer med fysiska eller mentala handikapp. 

Inget straff om man vägrar 

De invånare som inte vill ha ett skjutvapen i sitt hem behöver inte det då förordningen inte har något straff för de som vägrar. 

Förordningen går i kraft om nio dagar men rådman Jackie Jarrett säger till Huffingtonpost att han inte tror det kommer bli någon större skillnad.

– Nästan alla här har redan skjutvapen i alla fall, säger Jackie Jarrett till Huffingtonpost.

USA:s president Barack Obama vill införa hårdare vapenlagar i efterspelet efter skolskjutningen i Connecticut där 20 lågstadieelever och sex lärare sköts ihjäl. 

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!