Det var i juli förra året som Mason attackerade sin fru, Debbie Mason, och hennes älskare. Engelsk polis vid ett tidigare ingripande.
Det var i juli förra året som Mason attackerade sin fru, Debbie Mason, och hennes älskare. Engelsk polis vid ett tidigare ingripande. - Foto: Ap/Scanpix

Miljonären hämnades från andra sidan döden

Först attackerade Peter Mason sin fru och hennes älskare med kniv sedan såg han till att alla konton och hus tömdes innan slutligen tog livet av sig i häktet.


Kämpar för att återfå tillgångarna

Frun kämpar nu, tillsammans med sina advokater och hennes familj, för att få tillbaka pengarna som försvann och även ytterligare tillgångar som man misstänker ska ha gömts i andra konton.

– Vi vill åt pengarna för att kunna ge barnen en framtid. Hennes (fruns) högsta prioritet är barnen nu. Hon vill bara lägga det här bakom sig, hon har haft ett tufft år, säger Debbie Masons syster till Daily Mail.

Familjen hävdar att polisen ska veta om att pengar försvunnit men en talesman för West Mercia Police säger att de ännu inte mottagit någon formell anmälan.

LEDBURY. Som sista önskan såg Peter Mason till att hans bankkonto tömdes och att två lantegendomar länsades på allt värdefullt innehåll innan han slutligen tog livet av sig. Bland annat ska en värdefull frimärkssamling, antika vinglas, målningar och möbler ha försvunnit. 

Det var i juli förra året som Mason attackerade sin fru, Debbie Mason, och hennes älskare. Ett halvår tidigare hade hon lämnat Mason och tagit parets båda barn med sig. 

Efter att Mason och frun träffats på en pub för att diskutera deras finansiella situation följde han enligt uppgift efter henne till hennes nya hem där han med upprepade knivhugg attackerade både henne och hennes nya partner. Båda skadades allvarligt men överlevde. Mason försökte sedan fly i sin bil men krockade med en motorcyklist.

Tog hjälp av cellgrannen

Under tiden som Mason väntade på rättegång lyckades han skicka över två meddelanden till sin cellgranne, ett som innehöll uppgifter om hans bankkonton och ett som gav hans nye vän rätten att tömma Masons hem på egendomar. Cellgrannen lyckades sedan med båda sina uppdrag, bland annat genom att inhandla olika elektronikvaror.

– Han (Mason) sa till honom att hans fru ville skiljas, att hon haft en affär och att hon skulle ta alla hans pengar, säger en vän till medfången till  Daily Mail.

– Han sa att han ville att han skulle ta allt, och göra vad han ville med det. Bara inte frun fick någonting.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!