När tafsproblemet blev för stort gick Trafikverket ut med riktlinjer.
1 av 2
När tafsproblemet blev för stort gick Trafikverket ut med riktlinjer. - Foto: Jan Forsman/SCANPIX
Kvinnor uppmanas nu klä på sig och undvika "korta kjolar och hotpants".
2 av 2
Kvinnor uppmanas nu klä på sig och undvika "korta kjolar och hotpants". - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Polisen varnar kvinnor: Täck för er – och slipp sexuella trakasserier!

Har publicerat riktlinjer för hur man kan stoppa sexuella trakasserier på bussar och tåg. Nu uppmanar polisen Kinas kvinnor att täcka för sina kroppar med "väskor, magasin och nyhetstidningar".


Löser inte problemet

Riktlinjerna har mottagit kritik från flera håll. Bland annat menar kritikerna att förslagen "inte löser grundproblemet".

I stället vill man öka straffen för sexuella trakasserier. I dagsläget är maxstraffet för brottet en 15-dagars-arrest, skriver ChinaDaily.

PEKING. Det är den Allmänna Säkerhetsbyrån som publicerat riktlinjerna via Trafikverket i Peking. 

Riktlinjerna har tagits fram med syfte att motarbeta de utbredda trakasserierna som kvinnor dagligen får utstå i Kinas kollektivtrafik

– Det är svårt för oss att skaffa bevis när det gäller sexuella trakasserier trots att det finns kameror på bussar och tåg, sa polisen Xing Wei.

Nu uppmanas kvinnor att täcka för sig med både tidningar och väskor, samt att undvika avslöjande kläder som exempelvis kjolar och klänningar. Kvinnliga passagerare råds också att undvika bussarnas övre nivåer och att stå långt ner på trappor - inte högt upp, skriver ChinaDaily.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Positiva toner inom tjänstesektorn

Trafikverket: E6 kan öppna i sommar

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna tidigare än beräknat, meddelar Trafikverket.

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för spionage i Europaparlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett Kinas underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Polisen i Stockholm rapporterar om trafikolycka

"Polis och ambulans kallas till Cederdalsvägen/Valhallavägen med anledning av en trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Apple tappar stort i Kina

Apples Iphone-försäljning i Kina rasade med 19 procent under första kvartalet. Det var den sämsta utvecklingen sedan pandemin slog till 2020, enligt siffror från den oberoende analysfirman Counterpoint.