Söndag 20 Jun
Stockholm

Polisen varnar kvinnor: Täck för er – och slipp sexuella trakasserier!

När tafsproblemet blev för stort gick Trafikverket ut med riktlinjer.
1 av 2
När tafsproblemet blev för stort gick Trafikverket ut med riktlinjer. Foto: Jan Forsman/SCANPIX
Kvinnor uppmanas nu klä på sig och undvika "korta kjolar och hotpants".
2 av 2
Kvinnor uppmanas nu klä på sig och undvika "korta kjolar och hotpants". Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Har publicerat riktlinjer för hur man kan stoppa sexuella trakasserier på bussar och tåg. Nu uppmanar polisen Kinas kvinnor att täcka för sina kroppar med "väskor, magasin och nyhetstidningar".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Löser inte problemet

Riktlinjerna har mottagit kritik från flera håll. Bland annat menar kritikerna att förslagen "inte löser grundproblemet".

I stället vill man öka straffen för sexuella trakasserier. I dagsläget är maxstraffet för brottet en 15-dagars-arrest, skriver ChinaDaily.

PEKING. Det är den Allmänna Säkerhetsbyrån som publicerat riktlinjerna via Trafikverket i Peking. 

Riktlinjerna har tagits fram med syfte att motarbeta de utbredda trakasserierna som kvinnor dagligen får utstå i Kinas kollektivtrafik

– Det är svårt för oss att skaffa bevis när det gäller sexuella trakasserier trots att det finns kameror på bussar och tåg, sa polisen Xing Wei.

Nu uppmanas kvinnor att täcka för sig med både tidningar och väskor, samt att undvika avslöjande kläder som exempelvis kjolar och klänningar. Kvinnliga passagerare råds också att undvika bussarnas övre nivåer och att stå långt ner på trappor - inte högt upp, skriver ChinaDaily.

Kommentera
Kopiera länk
Dela