Tre tonårspojkar döms för att ha slagit ihjäl en hemlös man.
1 av 4
Tre tonårspojkar döms för att ha slagit ihjäl en hemlös man. - Foto: Merseyside Police/CCTV
Två av pojkarna, 17 och 14 år gamla är bröder. Deras vän är 14 år gammal,
2 av 4
Två av pojkarna, 17 och 14 år gamla är bröder. Deras vän är 14 år gammal, - Foto: Merseyside Police
Pojkarna fastnade på övervakningsbilder strax efter överfallet.
3 av 4
Pojkarna fastnade på övervakningsbilder strax efter överfallet. - Foto: CCTV
Även brödernas mamma döms till fängelse efter att ha producerat falska alibin åt sina söner.
4 av 4
Även brödernas mamma döms till fängelse efter att ha producerat falska alibin åt sina söner. - Foto: Merseyside Police

Tonårspojkar slog ihjäl hemlös – efter ett vad

Tre engelska tonårspojkar misshandlade i augusti förra året en hemlös man så grovt att han senare avled. I februari befanns de skyldiga i domstol och nu kommer straffen - fängelse i obestämd tid för samtliga.


Tredje bror döms för att ha fotat i rätten

En 21-årig storebror till de två dömda bröderna döms till sex månaders fängelse för domstolstrots efter att, under rättegången mot sin mamma och sina bröder, ha använt sin mobiltelefon till att fotografera inne på domstolen.

LIVERPOOL. Tre tonårspojkar fängslas på obestämd tid efter att ha slagit, sparkat och hoppat på hemlös man såpass kraftig att denne senare avled av sina skador. Två av pojkarna, 14 och 17 år gamla, är bröder och tillsammans med en 14-årig pojke döms de nu för att ha sparkat ihjäl den hemlöse mannen Kevin Bennet när han låg och sov utanför en affär i stadsdelen Walton i engelska Liverpool.

Slog vad

Den äldre brodern utförde, tillsammans med vännen, själva överfallet samtidigt som lillebrodern stod vakt. 17-åringen ska dessutom ha hetsat 14-åringen, som han enligt Liverpool Echo lärde känna bara en vecka innan dådet, till att döda Bennet.

– Jag slår vad om att du inte har det i dig att döda honom, ska han ha sagt enligt The Mirror.

"Samvetslöst våld"

Den äldste pojken, som av domstolen utpekas som gruppens ledare, döms nu till minst 12 års fängelse, hans lillebror till minst 6 år och den siste pojken till minst 8 år. Pojkarna kommer, efter att de avtjänat sina straff, inte att släppas ut förrän inrikesdepartementet anser att de inte längre är en fara för samhället, skriver The Mirror.

– Ni har alla, på grund av ert samvetslösa våld och ert medverkande till sådant, avsagt er rätten från att uppleva frihet under resten av era tonår, sa domaren Clement Goldstone enligt Liverpool Echo.

Även mamman döms till fängelse

Samtidigt fängslas de två brödernas mamma, som av domstolen beskrivs som "tragisk och patetisk", i 31 månader efter att ha försökt producera falska alibin för hennes två söner.

Hela familjen beskrivs av grannar som "Englands värsta" enligt The Mirror. Förutom mamman och de två sönerna i Kevin Bennet-fallet sitter ytterligare två söner i fängelse, varav en är dömd till livstids fängelse för ett likaledes oprovocerat mord.

"Fortsätter att fråga oss varför"

Kevin Bennets syster, Angela Connerty, sa till Liverpool Echo att rättvisa hade skipats men att varken hon eller Bennets mamma kunde förstå varför pojkarna hade gått till attack.

– Vi fortsätter att fråga oss varför men det kommer vi aldrig någonsin att få veta.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!