Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dödligt gift skickades till Obama - man gripen

- 17/04/2013, 17:48 -
Presidenten ska ha mottagit ett misstänkt brev.
1 av 3

Presidenten ska ha mottagit ett misstänkt brev.

Susan Walsh / AP / SCANPIX

Senatorn Roger Wicker.
2 av 3

Senatorn Roger Wicker.

Ap

Flaggorna utanför den amerikanska kongressbyggnaden vajade i går på halv stång efter attacken mot Boston Marathon.
3 av 3

Flaggorna utanför den amerikanska kongressbyggnaden vajade i går på halv stång efter attacken mot Boston Marathon.

AP

UPPDATERAD. USA:s president Barack Obama har fått ett brev skickat till sig med giftet ricin, meddelar Secret Service. Bara en dag efter att en senator fått ett liknande giftbrev skickat till sig. Natten till torsdagen greps en man i Mississippi misstänkt för breven.

WASHINGTON, DC. På tisdagen fick USA:s president Barack Obama ett brev skickat till sig. Det ska ha innehållit giftet ricin, uppger Secret Service för NBC News.

Enligt talespersonen Ed Donovan hittades brevet vid en postbyggnad en bit ifrån Vita huset. I samband med det ska också delar av senaten ha evakuerats efter rapporter om "misstänkta paket" i en av byggnaderna, uppger CNN.

Nyheten kommer bara dagen efter det att den amerikanske senatorn Roger Wicker fått ett brev med samma gift skickat till sig. FBI bekräftade på tisdagen att brevet innehåll giftet, som kan ta död på en människa inom 36 timmar. Det finns inget motgift.

Signeras av "KC"

Fox News uppger att båda breven ska ha formulerats på liknande sätt. De båda innehöll frasen: "Att upptäcka ett fel och inte berätta om det, är att vara en tyst partner till dess konsekvenser". Båda signerades med orden: "Jag är KC och jag godkänner detta meddelande".

Det har tidigare meddelats att händelsen med senatorn inte misstänks ha någon koppling till bombdådet vid Boston Marathon.

Enligt Vita huset har presidenten själv fått information om breven både under tisdagskvällen och onsdagsmorgonen.

UPPDATERING torsdag: Natten till torsdagen greps en man i Mississippi misstänkt för att ha skickat breven. Enligt FBI handlar det om Paul Kevin Curtis från Corinth i delstaten. Han misstänks ha skickat tre brev med giftigt pulver.

Business Insider uppger att Curtis tidigare signerat bland annat insändare med "Jag är Kevin Curtis och jag godkänner denna rapport". Breven till politikerna skrevs under med "Jag är KC och jag godkänner detta meddelande".