Se indiske våghalsen gå ett sorgligt slut till mötes

Den världsberömde stuntmannen Sailendra Roy Nath skulle göra ett sista stunt. Det blev sorgligt nog bokstavligen hans sista.


Mer om Sailendra Roy Nath

Förutom sina linbanetrick var Nath även känd för andra trick utförda med hans uppenbarligen mycket slitstarka hår. Bland annat blev hand känd för att år 2008 ha dragit ett tåg med hjälp av frisyren.

INDIEN. Den indiske polis- och stuntmannen Sailendra Roy Nath lovade sin fru att det var sista gången och satte fart över floden Teesta, skriver Gawker.

Färden skulle gå fram på ett ovanligt sätt, Naths hår skulle fästas i en lina och på så sätt skulle han firas över floden på hela 180 meters höjd. Något som han tidigare gjort med stora framgångar, han finns omnämnd i Guinness rekordbok för tidigare stunt på samma sätt.

Fastnade

Men den här gången gick någonting fruktansvärt fel. Efter att ha kommit ungefär två femtedelar av den 180 meter långa sträckan tog det stopp och Nath blev, till den stora publikens förskräckelse, hängande stilla. 

– Han försökte desperat ta sig vidare och skrek ut instruktioner. Men ingen kunde höra av vad han skrek och efter 30 minuters kamp stillnade han av, säger fotografen Balai Sutradhar till BBC.

"Stolta över hans mod"

Först 45 minuter efter att Nath fastnat lyckades man få ned honom och vidare till ett sjukhus beläget nästan 45 mil bort där han dödsförklarades till följd av en massiv hjärtattack.

–  Vi är stolta över hans mod. Han var säker på att klara det men ödet tog hans liv och likaså ifrån oss vår käraste familjemedlem, säger hans yngre bror Benoy till AFP

Klicka på länken nedan för att se klippet:

OBS: Varning för starka bilder i klippet!

Klicka här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.