Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Se indiske våghalsen gå ett sorgligt slut till mötes

- 30/04/2013, 21:02
På väg över floden.
1 av 3

På väg över floden.

Faksimil Youtube

Innan det tog stopp.
2 av 3

Innan det tog stopp.

Faksimil Youtube

Ett sorgligt öde.
3 av 3

Ett sorgligt öde.

Faksimil Youtube

Den världsberömde stuntmannen Sailendra Roy Nath skulle göra ett sista stunt. Det blev sorgligt nog bokstavligen hans sista.

INDIEN. Den indiske polis- och stuntmannen Sailendra Roy Nath lovade sin fru att det var sista gången och satte fart över floden Teesta, skriver Gawker.

Färden skulle gå fram på ett ovanligt sätt, Naths hår skulle fästas i en lina och på så sätt skulle han firas över floden på hela 180 meters höjd. Något som han tidigare gjort med stora framgångar, han finns omnämnd i Guinness rekordbok för tidigare stunt på samma sätt.

Fastnade

Men den här gången gick någonting fruktansvärt fel. Efter att ha kommit ungefär två femtedelar av den 180 meter långa sträckan tog det stopp och Nath blev, till den stora publikens förskräckelse, hängande stilla. 

– Han försökte desperat ta sig vidare och skrek ut instruktioner. Men ingen kunde höra av vad han skrek och efter 30 minuters kamp stillnade han av, säger fotografen Balai Sutradhar till BBC.

"Stolta över hans mod"

Först 45 minuter efter att Nath fastnat lyckades man få ned honom och vidare till ett sjukhus beläget nästan 45 mil bort där han dödsförklarades till följd av en massiv hjärtattack.

–  Vi är stolta över hans mod. Han var säker på att klara det men ödet tog hans liv och likaså ifrån oss vår käraste familjemedlem, säger hans yngre bror Benoy till AFP

Klicka på länken nedan för att se klippet:

OBS: Varning för starka bilder i klippet!

Klicka här.