Amanda Berry och Gina DeJesus.
1 av 9
Amanda Berry och Gina DeJesus.
Andra bilder från när de försvann. Michelle Knights fall uppmärksammades mindre och lite information kom fram - därför finns inga bilder på henne än.
2 av 9
Andra bilder från när de försvann. Michelle Knights fall uppmärksammades mindre och lite information kom fram - därför finns inga bilder på henne än.
Gammal efterlysning av Gina DeJesus.
3 av 9
Gammal efterlysning av Gina DeJesus. - Foto: Tony Dejak / AP / SCANPIX
Charles Ramsey, grannen som upptäckte Berry.
4 av 9
Charles Ramsey, grannen som upptäckte Berry. - Foto: Mark Duncan / AP / SCANPIX
Huset där de hölls fångna undersöks.
5 av 9
Huset där de hölls fångna undersöks. - Foto: Mark Duncan / AP / SCANPIX
Den gripne mannen är en 50-årig busschaufför. Även hans två bröder greps.
6 av 9
Den gripne mannen är en 50-årig busschaufför. Även hans två bröder greps. - Foto: Mark Duncan / AP / SCANPIX
FBI har varit på platsen och hållit förhör - även med de kidnappade kvinnorna.
7 av 9
FBI har varit på platsen och hållit förhör - även med de kidnappade kvinnorna. - Foto: Mark Duncan / AP / SCANPIX
Gina DeJesus pappa, en bild från 2004.
8 av 9
Gina DeJesus pappa, en bild från 2004. - Foto: Tony Dejak / AP / SCANPIX
Berrys kusin Tasheena Mitchell.
9 av 9
Berrys kusin Tasheena Mitchell. - Foto: Mark Duncan / AP / SCANPIX

Inlåsta och fastbundna - hittades efter tio år

Michelle Knight försvann år 2002 när hon var 21 år. Amanda Berry försvann 2003 när hon var 17 år. Gina DeJesus försvann 2004 när hon var 14 år. Nu har alla tre hittats - vid liv. Tre bröder har gripits misstänkta för kidnappningarna.


Polisen förtegen

Den lokala polisen i Cleveland har sagt att de inte kommer att kommentera ärendet i nuläget. Polischefen Ed Tomba säger dock att FBI är på platsen och har genomfört förhör och tekniska undersökningar. 

– Det är en välsignelse för vårt samhälle, sa Tomba till News Net 5 om att de försvunna kvinnorna hittats.

CLEVELAND. Efter ett decennium av oro, hopp och förtvivlan har tre familjer åter fått träffa sina förlorade döttrar. Michelle Knight, Amanda Berry och Gina DeJesus är alla hemma igen. Natten till tisdagen svensk tid hittades de i ett område i Cleveland.

Det var Berry som på något sätt lyckades ta sig ur den källare där hon och de andra misstänks ha varit inlåsta och fastbundna. Sedan lyckades hon ringa polisen.

– Hjälp mig, jag är Amanda Berry. Jag har blivit kidnappad och varit försvunnen i tio år. Jag är här, jag är fri nu, sa hon i ett larmsamtal.

Hon hittades tillsammans med en treårig flicka som uppges vara hennes dotter.

Tre bröder greps

Polisen kunde därefter slå till mot adressen som Berry pekade ut. Då greps en 50-årig före detta busschaufför som misstänks ha hållit flickorna fångna. Även hans två bröder, 52 respektive 54 år, greps enligt den lokala tevekanalen News Net 5.

Kusinen Sylvia Colon hävdar att DeJesus mamma aldrig någonsin gett upp hoppet.

– Hon har alltid sagt att hon helt enkelt kände det, en länk en mamma kan känna, men hon trodde alltid att Gina var vid liv, säger Colon till CNN.

Försvann först

Både DeJesus och Berrys fall har varit uppmärksammade och engagerat många i delstaten Ohio. Knights försvinnande passerade dock mer obemärkt förbi 2002. Därför finns inte lika många bilder på henne. Men hennes bror säger till News Net 5 att han är glad att hans syster är okej.

Uppdatering

Den gripne 52-åringen är Ariel Castro. Hans 31-årige son Anthony chockades av beskedet att hans pappa misstänks för kidnappningarna.

– Det här är bortom min fattningsförmåga, säger han till News Net 5.

På en presskonferens på tisdagen presenterade polisen nya uppgifter om gripandet. Bland annat meddelade man att fler fastigheter kan vara intressanta för utredningen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tesla återkallar fordon – problem med gasen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.