Populär kyckling
1 av 3
Populär kyckling - Foto: Scanpix
SMugglarna vet hur de ska ta betalt- dubbelt upp
2 av 3
SMugglarna vet hur de ska ta betalt- dubbelt upp - Foto: Fakisimil Mirror
Ett skepp kommer lastat..
3 av 3
Ett skepp kommer lastat.. - Foto: Fakisimil Mirror

Nya smugglartrenden i Gaza: Mat från KFC

Sugen på KFC och boende på Gazaremsan? Det är svårt, då det inte finns någon sådan restaurang där. Nu finns det dock ett sätt: smugglingen.


GAZA CITY. Ja, mat från Kentucky Fried Chicken (KFC) är väldigt populärt i Palestina, som dock är utan en restaurang. KFC är däremot representerade i Egypten och det är därifrån maten smugglas in i Palestina. 

Gränsen är en av världens mest hårdbevakade, så smugglarna är kreativa och använder underjordiska tunnlar. I tunnlarna har det smugglats vapen, men nu är det alltså dags för den friterade kycklingen. 

Smakar det så kostar det

Den efterlängtade leveransen kan dröja upp till tre timmar, ibland kollar Hamas varorna och ibland är taxin med maten försenad. 

Firman Al-Yamama har specialiserat sig på KFC-leveranserna och vet sitt värde - de tar dubbelt så mycket betalt. Men det hindrar inte palestinierna från att handla smuggelmaten. 

– Det är ljuvligt gott, även om det är kallt, säger studenten Abou Fares till Mirror.

KFC
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.