Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
142
reaktioner idag

Här är bloggarens protest mot klädjätten: "Attraktiv och fet"

Klädföretaget Abercrombie & Fitch ser på tjocka kvinnor som "misslyckade, värdelösa och oönskade", enligt bloggaren. Se protestbilderna i bildspelet.

1 av 8

Bloggarens svar till klädjättens uttalande.

2 av 8

Hennes foton har fått stor spridning i Sociala medier.

3 av 8

Attractive & Fat får en hel del träffar när du söker på företaget.

4 av 8

Abercrombie & Fitch vill att "cool kids" ska köpa deras kläder.

5 av 8

Nu gör bloggaren narr av klädjätten.

6 av 8

Samma typsnitt fast ett annat budskap.

7 av 8

Vad tycker du om bilderna?

8 av 8

Cool kan komma i alla storlekar och fomer.

USA. Den amerikanska bloggaren Jes M. Baker poserar i en t-shirt från Abercrombie & Fitch för att bevis att "cool kids" kommer i alla former och storlekar. 

Bilderna publicerade hon på sin blogg The Miltant Baker under söndagen och texten har samma typsnitt som företaget – men i stället för "Abercrombie & Fitch" står det "Attractive & Fat". 

Fotoprojektet är ett svar på uttalandet från företagets vd, Mike Jeffries, om vilka de föredrar köper deras kläder. Jeffries menade att deras kläder skulle köpas av "cool kids" med "bra attityd och massor av vänner". 

"Det enda du har gjort genom dina kommentarer är förstärka konceptet att feta kvinnor är sociala misslyckanden, värdelösa och oönskade. Din ursäkt ändrar inte detta", skriver Baker om Jeffries i sin blogg. 

Hennes bilder har fått så stor spridning att de nu dyker upp på första sidan av Googles bildsökning på "Abercrombie & Fitch".

Hennes blogginlägg har fått över 600 kommentarer och flera tusentals delningar på Facebook

Mer:

Hänger ut storföretaget genom att skänka kläder till hemlösa – en succé