Systrarna blev utslänga från köpcentret.
1 av 2
Systrarna blev utslänga från köpcentret. - Foto: Scanpix/Faksimil NBC News
Mamman dog i cancer.
2 av 2
Mamman dog i cancer. - Foto: Ap

Slängdes ut – bar tryck med "F*ck cancer"

Systrarna hade precis förlorat sin mamma i bröstcancer. För att hedra henne tryckte de upp texten "Fu*k cancer" på kepsar och tröjor. De blev avvisade från köpcentret för att väktarna fann det stötande.


Bröstcancer

7 000 kvinnor drabbas av bröstcancer bara i Sverige under ett år. Risken stiger med åldern, men exempelvis fetma och joniserande strålning kan också påverka.

PHILADELPHIA, USA. Systrarna Makia Underwood, 32, Zakia Clark, 29 och Tasha Clark, 27, tryckte upp texten på tröjor och kepsar för att visa sitt stöd för sin mamma. De designade och tryckte upp plagg för att samla in pengar till cancerforskningen, skriver Daily Mail.

Systrarna besökte gallerian King of Prussia med ett par vänner och släktingar för att hitta en klänning åt Zakias nioåriga dotter som hon kunde ha på sin mormors begravning. 

Zakia och Tasha beslöt sig för att ha på sig sina "Fu*k cancer"-kepsar där bokstaven "C" ersätts av det traditionella rosa bandet.

Slängdes ut

Efter några timmars shopping beslöt de sig för att äta och det var då en vakt ska ha kommit fram och bett dem att ta av sig sina kepsar.

Zakia tog av sig sin men Tasha vägrade och bad om att få se de skriftliga reglerna. 

– Vakten sa "Eftersom ni inte vill ta av er kepsarna får ni lämna min galleria", berättade Zakia.

Ytterligare sju vakter dök upp och omringade dem. Zakias dotter blev rädd och började gråta. Gruppen eskorterades till gallerians huvudkontor där de möttes av en lokalpolis som vakterna hade kallat dit.

Kvinnorna protesterade och menade att flera andra affärer säljer plagg med liknande uttryck men då hade de redan visats ut ur gallerian.

Har bett om ursäkt

Gallerians chef
 Robert Hall har hört av sig till kvinnorna och bett om ursäkt för vakternas hårdhänta beteende. Han sände också sina kondoleanser till systrarna men konstaterade att eftersom köpcentret är en familjevänlig plats så var det viktigt att man inte använde svordomar. 

Hall lovade också att skänka pengar till välgörenhet och systrarna får välja var pengarna ska gå, skriver Daily Mail.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.