En man dödade en prostituerad - nu frias han. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 5
En man dödade en prostituerad - nu frias han. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: AP / SCANPIX / Montage
Mannen sköt kvinnan i nacken.
2 av 5
Mannen sköt kvinnan i nacken. - Foto: Felipe Dana / AP / SCANPIX
Prostitution är olagligt i Texas.
3 av 5
Prostitution är olagligt i Texas. - Foto: AP / SCANPIX
Den 30-årige mannen hade rätt att skjuta kvinnan, enligt juryn.
4 av 5
Den 30-årige mannen hade rätt att skjuta kvinnan, enligt juryn. - Foto: Karel Navarro / AP / SCANPIX
Den amerikanska delstaten Texas.
5 av 5
Den amerikanska delstaten Texas. - Foto: Faksimil Google Maps

Texasjury: Okej att skjuta prostituerad om hon inte vill ha sex

En man har blivit friad från mord i Texas trots att han sköt ihjäl en prostituerad. Anledningen? Han ville ha tillbaka sina pengar eftersom hon inte villa ligga med honom.


TEXAS. En 30-årig man i amerikanska Texas sköt ihjäl en prostituerad han träffat via Craigslist - eftersom hon vägrade ha sex med honom. På onsdagen friades mannen, som nekat till att han velat döda henne.

"Ta tillbaka egendom"

Juryn menade att han haft rätt att skjuta henne. Detta eftersom man enligt delstatens lagstiftning har rätt att "använda dödligt våld för att ta tillbaka egendom under en nattlig stöld". Juryn hävdar att 30-åringen hamnat i den situationen då den prostituerade kvinnan varken ville ha sex med honom eller lämna tillbaka pengarna.

Det var på julaftonskvällen 2009 som händelsen ägde rum. Kvinnan hade mottagit 150 dollar från mannen och var på väg att lämna hans hus när han sköt henne i nacken. Hon blev förlamad och avled under våren 2010.

Åklagarna argumenterade för att lagen inte skrivits för att man skulle kunna tvinga en annan människa att göra något olagligt (så som att ha sex för pengar), men fick inget gehör.

"Byter kanal om jag ser pistoler"

Efter beslutet i domstolen på onsdagen var 30-åringen lättad och kramade om sina advokater.

– Jag har varit i ett mentalt fängelse de senaste fyra åren av mitt liv. Jag har mardrömmar. Om jag ser pistoler på teve när människor dödas byter jag kanal, sa han till My San Antonio.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!