Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lade könshår i curryn för att slippa betala

- 06/06/2013, 21:57
Han fick en dålig idé.
1 av 4

Han fick en dålig idé.

Polisbild / SCANPIX

Lee Tyers.
2 av 4

Lee Tyers.

Curryn var inte riktigt som den skulle - eller?
3 av 4

Curryn var inte riktigt som den skulle - eller?

Matthew Mead / AP / SCANPIX

Lamb bhuna.
4 av 4

Lamb bhuna.

Alamy

40-årige Lee Tyers har dömts till fängelse efter en smärre matskandal. Efter att ha ätit upp sin curryrätt la han eget könshår på tallriken för att försöka få slippa betala.

MIDDLESBROUGH. Det finns smarta sätt att slippa betala maten på. Och så finns det riktigt, riktigt dumma sätt. Lee Tyers, 40, i brittiska Middlesbrough är ett exempel på det senare.

Han var på en indisk restaurang och hade bland annat ätit curryrätten lamb bhuna. Men när notan på cirka 400 kronor kom in på bordet stoppade han handen i byxan. I stället för att plocka fram plånboken slet han loss könshår från sig själv och la på tallriken.

Det fanns bara ett problem. Allt hade fångats på restaurangens övervakningskameror.

"Inte vårt hår"

Okej, det fanns två problem.

– Jag sa till honom att alla i personalen har svart hår och det där är brunt - det är inte vårt hår, berättade restaurangägaren Jamal Chowdbury i rätten enligt Sky News.

Hade obetalda skulder

Tyers och hans vän som han åt middag med lämnade till slut restaurangen utan att betala. Enligt Chowdbury har Tyers varit en trogen kund i 18 år men han hade redan cirka 1 100 kronor i obetalda skulder.

40-åringen dömdes till två veckors fängelse för bedrägeri.