Nu har en man tagit på sig ansvaret för "porrstoppet" som ägde rum i höstas.
1 av 2
Nu har en man tagit på sig ansvaret för "porrstoppet" som ägde rum i höstas. - Foto: Frida Hedberg/Scanpix
Nio porrstjärnor uppges ha blivit smittade av syfilis.
2 av 2
Nio porrstjärnor uppges ha blivit smittade av syfilis. - Foto: Frida Hedberg/Scanpix

Smittade kollegorna med syfilis - får fängelse

Döms till en månads fängelse. Nu erkänner den 42-årige porrstjärnan att han låg bakom syfilisutbrottet som stoppade porrproduktionen i USA. Totalt har hittills nio porrstjärnor smittats av könssjukdomen.


Könssjukdomen

"Vanligtvis smittar syfilis genom samlag, men den kan även smitta med blod. Syfilis kan också överföras från en gravid kvinna till fostret. Det första symptomet på smittan uppträder inom någon månad efter smittotillfället i form av ett litet sår på huden, där man varit i kontakt med bakterien, oftast på könsorganen", skriver Wikipedia.

LOS ANGELES. I höstas skrev Nyheter24 om det dåvarande porrstoppet i USA som orsakades av ett syfilisutbrott

Nu verkar det som att boven i dramat har trätt fram. 

Porrstjärnan Jesse Spencer, 42, har nämligen erkänt att det var han som var orsaken bakom spridningen av könssjukdomen, skriver Daily Mail.

Döms till fängelse

Spencer, eller Mr Marcus - som han också kallas, är lite av en veteran med sina 19 år i porrbranschen. Trots det berättade han inte när han smittades. 

I stället visade Spencer upp ett läkarintyg på mobilen, så att texten inte var helt tydlig. Och regissören märkte inte den incheckade syfilisrutan. 

Nu döms porrstjärnan till 30 dagars fängelse. Han uppges ha smittat minst nio andra porrstjärnor med könssjukdomen.

– Jag måste leva med det här, ingen annan. Jag är väldigt ledsen. Jag trodde inte att det skulle gå så här långt, säger Spencer enligt Daily mail.

Eftersom att syfilis har en inkubationsperiod på 90 dagar kan det finnas kvar personer som testat sig men ännu fortfarande är smittade.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!