Pojkens mamma kräver att bilden tas om.
Pojkens mamma kräver att bilden tas om.

Klassfotot som krossade mammans hjärta

Ett uppmärksammat klassfoto har blivit en stor nyhet i Kanada. Anne Belangers handikappade son Miles tvingades sitta vid sidan om – något som fått flera personer att rasa mot fotoföretaget.
– Jag kan inte förstå hur fotografen kunde tycka att det här var en bra komposition, säger mamman.


Skolan: "Aldrig mer"

Efter klassfotot har skolan bestämt att inte anställa företaget i framtiden. Utöver bilden på Miles klass har flera lärare klagat på fotografen.

– Vi har fått in klagomål från flera lärare som säger att de inte kände att företaget tagit den tid som krävs, säger rektorn Tracy Fulton.

KANADA. Andraklassaren Miles Ambridge, som lider av spinal muskelatrofi, tvingades sitta vid sidan om när fotografen knäppte av klassfotot.

Nu har bilden spridit sig som en löpeld i Kanada och fotoföretaget Lifetouch Canada Inc anklagas för diskriminering. Pojkens mamma Anne Belanger riktar även hon kritik mot fotografen och kräver att bilden ska tas om.

– Jag kan inte förstå hur fotografen kunde tycka att det här var en bra komposition. Det är häpnande, säger hon till Toronto Star.

Företaget har bett om ursäkt

Belanger har inte haft hjärta att visa fotot för sin sjuårige son. Hon tror inte att fotografen hade något ont uppsåt, men menar att det är en reflektion över hur samhället ser på funktionsnedsatta.

– Barn kan vara elaka, men det här kom från vuxna vilket är ännu värre. Vuxna borde veta bättre, säger hon till Toronto Star.

Efter kritiken har företaget bett om ursäkt och sagt att fotot var ett misstag. Nu ska klassfotot tas om och Miles får då sitta på bänken tillsammans med sin klasskamrater.

/
/
/
/
/
Son
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!