Gillard med sin make.
1 av 3
Gillard med sin make. - Foto: MARK GRAHAM
Så här brukar hon gå klädd.
2 av 3
Så här brukar hon gå klädd. - Foto: Rob Griffith
Men det är tydligen "för mycket".
3 av 3
Men det är tydligen "för mycket". - Foto: Ap

Premiärminister orsakar bröststorm – upprörda kvinnor skickar bilder

En koluminist kritiserade premiärministern, Julia Gillard, för att ha visat för mycket av sin urringning. Reaktionerna var inte sena och sociala medier flödar nu av bilder på urringningar.


Om Julia Gillard

Julia Gillard tillhör Australiens arbetarparti och är sedan den 24 juni 2010 landets premiärminister.

Hon är den första kvinnan på posten.

AUSTRALIEN. Australiens premiärminister, Julia Gillard, har omedvetet utlöst en ström av bröstbilder i sociala medier efter att en kolumnist kommenterade att hon visade för mycket av sin urringning i parlamentet, skriver Daily Mail.

Den konservativa kolumnisten, Grace Collier, sa i ett radioprogram: "Jag tror inte att det är lämpligt för premiärministern att visa sin urringning i parlamentet. Enligt mig är detta olämpligt, det är respektlöst mot dig själv och det australiensiska samhället att framställa dig själv på ett oprofessionellt sätt.". 

Laddade upp bröstbilder

Uttalandet upprörde kvinnor runt om i landet. Inom några timmar hade många laddat upp bilder på sina egna urringningar på Facebooksidan "Destroy the joint" med hashtagen  #convoyofcleavage för att visa sitt stöd för Gillard.

Presstalespersonen för Facebookgruppen, Jenna Price, klippte snabbt ihop ett collage av de inskickade bilderna med bildtexten: "Här kommer lite fakta Grace: kvinnor har bröst". 

– För att vi ska kunna utrota denna skräck för kvinnobröst så har vi inget annat väl än att använda metoder där vi utsätter Ms Collier och andra drabbade för bilder som de fruktar så mycket, sa Price.

Beskyllt för sexism

Premiärministern har själv beskyllt den liberale oppositionsledaren, Tony Abbot, för att vara en kvinnohatare. 

Senast i förra veckan blev hon tillfrågad om hennes partner Tim Mathieson var bög eftersom han var frisör. Radioprataren som ställde frågan fick sparken på grund av detta, skriver Daily Mail.

Här går Gillard till attack mot Abbot:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lokförare skadad i tågkrock

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.