Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sexåring försökte ta sitt liv efter rasistmobbning

- 24/06/2013, 14:33
Flickan försökte ta sitt liv efter mobbningen.
1 av 2

Flickan försökte ta sitt liv efter mobbningen.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Den israeliska staden Tel-Aviv.
2 av 2

Den israeliska staden Tel-Aviv.

Paul Kleiven / AP / SCANPIX

En mörkhyad israelisk flicka, bara sex år gammal, försökte ta sitt liv efter utdragen mobbning i skolan på grund av hennes ursprung.
– Hon grät och sa: mamma, jag klarar det inte längre, berättar mamman.

TEL-AVIV. En blott sexårig flicka i israeliska storstaden Tel-Aviv försökte ta sitt liv genom att skära sig i handleden med en sax. Hon ska under en längre tid ha mobbats och hotats i skolan eftersom hon är mörkhyad.

– De små barnen retar henne, kallar henne "kushit" (en hebreisk term för en svart person, att jämföra med "nigger"). De har önskat död över henne och hennes familj, sagt att hon ska lämna landet och så vidare, berättar mamman för Ynet News.

"Mamma, jag klarar det inte längre"

De ska också ha sagt att de inte leker med "såna" och att de är "allergiska mot såna som hon". Det var i slutet av förra veckan som sexåringen kom till sin mamma med en blodig hand.

– Hon grät och sa: "mamma, jag klarar det inte längre. De mobbar mig", säger mamman.

"Eleven lider av sociala problem"

För några veckor sedan skrev hon ett brev till de ansvariga för skolpolitiken i staden. Där stod det bland annat att dottern gått från att vara självsäker och glad till ensam och sårad sedan skolstarten i höstas.

En talesperson för Israels utbildningsdepartement bekräftar att en grupp elever mobbat sexåringen i början av läsåret, men att detta avbröts av skolans rektor och sedan upphörde.

– Eleven lider av känsliga sociala och emotionella problem som leder till hennes avvikande beteende. De beteendemönstren tas om hand av skolans personal, säger talespersonen enligt Ynet News.