Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Myggbetten fick hennes bröst att börja ruttna

- 30/06/2013, 14:16 -
Natalie Thomason (t.h) med sin dotter Becky. Natalie blev biten av myggor som spred köttätande bakterier.
1 av 4

Natalie Thomason (t.h) med sin dotter Becky. Natalie blev biten av myggor som spred köttätande bakterier.

Scanpix

Bakterien är farlig och i värsta fall dör man.
2 av 4

Bakterien är farlig och i värsta fall dör man.

Photographer: James Gathany

De semestrade i Sharm el-Sheikh.
3 av 4

De semestrade i Sharm el-Sheikh.

AP

Men det var i Kairo som hon blev biten.
4 av 4

Men det var i Kairo som hon blev biten.

Ap

Den 48-åriga kvinnan åkte på semester där hon blev biten av myggor. En månad senare började svart vätska sippra ur hennes bröst och köttet började ruttna.

STORBRITANNIEN. Natalie Thomason, 48, åkte på solsemester till Egypten och kom tillbaka med en dödlig sjukdom. Hon hade blivit biten av myggor men trodde att det skulle bli bättre, skriver The Mirror.

Natalie och hennes dotter Becky åkte till Sharm el-Sheikh, Egypten, i mars. Fem dagar in i semestern åkte de vidare till Kairo och det var också här som hon blev biten.

Svart vätska sipprade ut

Såret läkte aldrig helt och en månad efter semestern började bitmärkena att svälla. Inom loppet av några timmar hade svullnaden blivit större och svart vätska sipprade ut.

– Det hände så snabbt. Inom en timme hade det börjat sippra ur såret och det luktade fruktansvärt. Jag vet nu att den hemska unkna lukten var från mitt eget ruttna kött, säger Natalie.

Hade köttätande bakterier

Hon kallades direkt in till operation där klumparna skars ut och fick då också veta att hon hade diagnosen necrotising ­fasciitis – köttätande bakterier.  

– Bakterien åt mitt kött och gjorde så att det började ruttna. Läkarna varnade mig för att jag skulle kanske behöva amputera bort mitt bröst. De berättade att om jag hade väntat ytterligare några mer timmar så kunde jag ha dött, säger hon och fortsätter: 

– De åt mig levande. Jag kunde känna den brännande smärtan. Jag var helt hysterisk och skrek bara. 

Natalie hölls ifrån de andra patienterna i fem dagar medan tester togs. Därefter började antibiotika kicka in och hon började så småningom att bli bättre, skriver The Mirror

– Händelsen har gjort mig äldre men jag är oerhört lycklig, jag förlorade inte mitt bröst, utan jag överlevde detta också, säger hon.