Lördag 8 Maj
Stockholm

Vakt planerade "rövjakt" på musikfestivalen – skulle tafsa på tjejer

Vakten planerade att tafsa på kvinnor under en konsert.
1 av 3
Vakten planerade att tafsa på kvinnor under en konsert. Foto: Scanpix
Men många reagerade på hans uttalande och krävde ett svar från ledningen.
2 av 3
Men många reagerade på hans uttalande och krävde ett svar från ledningen. Foto: Ap
De tar avstånd från alla sorts trakasserier.
3 av 3
De tar avstånd från alla sorts trakasserier. Foto: Ap

Den 18-årige mannen hade planer på att, tillsammans med kompisar, sexuellt trakassera tjejer under en konsert på Roskildefestivalen i Danmark. Detta trots att han skulle jobba som vakt under festivalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Roskilde

Festivalen anordnades 1971 för första gången.

Den brukar har runt 70 000 besökare och 25 0000 människor jobbar volontärt under de fyra dagar som festivalen pågår.

ROSKILDE, DANMARK. Danska tidningen Politiken frågade festivalbesökare vilka artister de skulle se och vad de skulle göra på årets Roskildefestival.

En 18-årig man, som dessutom skulle jobba som vakt, berättade att han bland annat skulle på "rövjakt" under Rihannas konsert. 

– Jag ska på rövjakt! Det är en grej som jag och en av mina vänner har gjort under Musicions Hal 12 i Roskilde där vi båda har arbetat. När det var fester med många människor gick vi runt och tog på tjejernas rövar, säger mannen till Politiken, och fortsätter:

– Det har blivit ett fenomen i vår vänkrets och när vi hörde att Rihanna skulle komma till Roskilde tänkte vi att det kommer säkert vara många tjejer där. Så vi ska på rövjakt.

Rasade på Facebook

Facebookanvändare rasade efter mannens uttalande eftersom det ingår i hans uppgift som vakt att se till att det är god stämning på festivalområdet.

– Det här gör det hela ännu värre. Det skulle vara en fin gest, och ett absolut minimum, från festivalledningen om de tog avstånd från hans uttalande, skrev Christian Friis på Facebook, skriver BT.

Användaren Mads Ananda Lodahl skrev i samma Facebooktråd: 

– Ja, han har planer på sexuella övergrepp tillsammans med sina vänner. Även om både han och artikeln får det att framstå som oskyldigt, så är det ju det han gör. Det är ju olagligt.

Festivalen tar avstånd

Många har krävt ett svar från Roskildes festivalledning och flera har fått svar från dem på festivalens Facebooksida, skriver BT.

– Roskildefestivalen handlar om kärlek, att dela och korsar gränser - men inte på detta sätt. Vi tolererar inte några som helst sexuella trakasserier av någon. Tyvärr glömmer vissa människor att med frihet följer ett ansvar där man respekterar andra människors gränser, säger en representant för festivalen. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela