Vakten planerade att tafsa på kvinnor under en konsert.
1 av 3
Vakten planerade att tafsa på kvinnor under en konsert. - Foto: Scanpix
Men många reagerade på hans uttalande och krävde ett svar från ledningen.
2 av 3
Men många reagerade på hans uttalande och krävde ett svar från ledningen. - Foto: Ap
De tar avstånd från alla sorts trakasserier.
3 av 3
De tar avstånd från alla sorts trakasserier. - Foto: Ap

Vakt planerade "rövjakt" på musikfestivalen – skulle tafsa på tjejer

Den 18-årige mannen hade planer på att, tillsammans med kompisar, sexuellt trakassera tjejer under en konsert på Roskildefestivalen i Danmark. Detta trots att han skulle jobba som vakt under festivalen.


Roskilde

Festivalen anordnades 1971 för första gången.

Den brukar har runt 70 000 besökare och 25 0000 människor jobbar volontärt under de fyra dagar som festivalen pågår.

ROSKILDE, DANMARK. Danska tidningen Politiken frågade festivalbesökare vilka artister de skulle se och vad de skulle göra på årets Roskildefestival.

En 18-årig man, som dessutom skulle jobba som vakt, berättade att han bland annat skulle på "rövjakt" under Rihannas konsert. 

– Jag ska på rövjakt! Det är en grej som jag och en av mina vänner har gjort under Musicions Hal 12 i Roskilde där vi båda har arbetat. När det var fester med många människor gick vi runt och tog på tjejernas rövar, säger mannen till Politiken, och fortsätter:

– Det har blivit ett fenomen i vår vänkrets och när vi hörde att Rihanna skulle komma till Roskilde tänkte vi att det kommer säkert vara många tjejer där. Så vi ska på rövjakt.

Rasade på Facebook

Facebookanvändare rasade efter mannens uttalande eftersom det ingår i hans uppgift som vakt att se till att det är god stämning på festivalområdet.

– Det här gör det hela ännu värre. Det skulle vara en fin gest, och ett absolut minimum, från festivalledningen om de tog avstånd från hans uttalande, skrev Christian Friis på Facebook, skriver BT.

Användaren Mads Ananda Lodahl skrev i samma Facebooktråd: 

– Ja, han har planer på sexuella övergrepp tillsammans med sina vänner. Även om både han och artikeln får det att framstå som oskyldigt, så är det ju det han gör. Det är ju olagligt.

Festivalen tar avstånd

Många har krävt ett svar från Roskildes festivalledning och flera har fått svar från dem på festivalens Facebooksida, skriver BT.

– Roskildefestivalen handlar om kärlek, att dela och korsar gränser - men inte på detta sätt. Vi tolererar inte några som helst sexuella trakasserier av någon. Tyvärr glömmer vissa människor att med frihet följer ett ansvar där man respekterar andra människors gränser, säger en representant för festivalen. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.