Läkare gav diagnosen "ghetto-rumpa" – anmäls

Kvinna anmälde läkare för kränkande formulering. Hon menar att läkaren ser ner på henne när han väljer att kalla hennes ryggproblem för "ghetto-rumpa".


Anmält läkaren

– Det är inte snällt att säga så. Det är inte en komplimang. Det är fel i alla avseenden och mycket förnedrande, sa Ragland.

Ragland har anmält läkaren och nu väntas en granskning av klagomålet

USA. Terry Ragland, 55, har nu anmält en läkare för att ha gett henne en kränkande diagnos, skriver WREG.

Hon hade haft ont i ryggen och uppsökte läkare för att ta reda på vad som var fel. 

– Han sa "Jag vet vad diagnosen är, det är ghetto-rumpa", sa Ragland om vad läkaren Timothy Sweo hade sagt till henne i april.

– Jag trodde att jag skulle svimma efter att han sa ghetto-rumpa. Jag tror att jag bara fastnade på frasen eftersom jag inte kunde tro mina öron.

Fick skriftlig ursäkt

Sweo skickade henne till röntgen och till slut gav han sin diagnos. Han menade att det inte fanns något botemedel men att hon kunde få något mot smärtan.

Men Ragland kunde inte släppa läkarens formulering och skrev därför ett brev till chefen som bad om ursäkt. Det dröjde inte heller länge innan Sweo också hörde av sig med en personlig ursäkt. 

Han förklarade att han valde att använda den formuleringen istället för den rätta medicinska termen, lumbar lordosis, för kurvan i nedre delen av ryggenraden som gör att skinkorna sticker ut mer. 

– Det säger mig att han tvivlar över mitt intellekt eller hur intelligent jag är för att kunna förstå vad det är han förmedlar till mig, säger Ragland.

– Jag kan förstå att hon var sårad, men jag förstår inte vad som är kränkande med det, sa Sweo, skriver WREG.

Titta på nyhetsinslaget här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!