Chris Reynolds blev en rik man. För en stund, åtminstone.
1 av 3
Chris Reynolds blev en rik man. För en stund, åtminstone.
2 av 3
Chris Reynolds.
3 av 3
Chris Reynolds.

Man hade 616 kvadriljoner kronor på kontot – av misstag

Chris Reynolds, till vardags en "simpel" pr-konsult, var van vid att hans Paypalkonto ekade tomt. Men en dag var han helt plötsligt världens rikaste människa.


PENNSYLVANIA. Pr-konsulten Chris Reynolds fick en smärre chock när han öppnade ett kontoutdrag från betaltjänsten Paypal.

Och annat vore konstigt.

Enligt kontoutdraget hade Paypal nämligen betalat ut 92 miljarder miljoner dollar – eller $92,233,720,368,547,800, för att vara exakt. Motsvarande 616 kvadriljoner svenska kronor.

Pengar som skulle göra Reynolds till världens rikaste människa – utan någon som helst konkurrens.

– Till en början trodde jag att jag ägde dessa kvadriljoner. Det var en ganska stor överraskning, säger Reynolds till Philly.com.

"Ansvarsfull kille"

Efter att misstaget uppdagats bad Paypal om ursäkt och lovade att donera en "ospecificerad summa pengar" till valfri välgörenhetsorganisation i gengäld.

– Det här är ett uppenbart misstag och vi är tacksamma över att Reynolds förstod att så också var fallet, säger en företrädare för Paypal i ett uttalande, enligt amerikanska CNN.

Frågan är dock: Vad hade Chris Reynolds gjort om han de facto haft sju tusen biljoner svenska kronor?

– Jag är en väldigt ansvarsfull kille. Jag skulle antagligen ha betalat av vår statsskuld, säger Reynolds till Philly.com.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.