Torsdag 7 Jul
Stockholm

Man hade 616 kvadriljoner kronor på kontot – av misstag

Chris Reynolds blev en rik man. För en stund, åtminstone.
1 av 3
Chris Reynolds blev en rik man. För en stund, åtminstone. Foto:
2 av 3
Chris Reynolds.
3 av 3
Chris Reynolds. Foto:

Chris Reynolds, till vardags en "simpel" pr-konsult, var van vid att hans Paypalkonto ekade tomt. Men en dag var han helt plötsligt världens rikaste människa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PENNSYLVANIA. Pr-konsulten Chris Reynolds fick en smärre chock när han öppnade ett kontoutdrag från betaltjänsten Paypal.

Och annat vore konstigt.

Enligt kontoutdraget hade Paypal nämligen betalat ut 92 miljarder miljoner dollar – eller $92,233,720,368,547,800, för att vara exakt. Motsvarande 616 kvadriljoner svenska kronor.

Pengar som skulle göra Reynolds till världens rikaste människa – utan någon som helst konkurrens.

– Till en början trodde jag att jag ägde dessa kvadriljoner. Det var en ganska stor överraskning, säger Reynolds till Philly.com.

"Ansvarsfull kille"

Efter att misstaget uppdagats bad Paypal om ursäkt och lovade att donera en "ospecificerad summa pengar" till valfri välgörenhetsorganisation i gengäld.

– Det här är ett uppenbart misstag och vi är tacksamma över att Reynolds förstod att så också var fallet, säger en företrädare för Paypal i ett uttalande, enligt amerikanska CNN.

Frågan är dock: Vad hade Chris Reynolds gjort om han de facto haft sju tusen biljoner svenska kronor?

– Jag är en väldigt ansvarsfull kille. Jag skulle antagligen ha betalat av vår statsskuld, säger Reynolds till Philly.com.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.