Tioåring räddade gammelfarmor – tack vare "Mario Kart"

Tioåriga Gryffin Sanders såg hur sin farmor svimmade när hon körde bilen de båda satt i. Då tog han över ratten – och räddade situationen.


Använde WoW-taktik mot älg

En liknande händelse inträffade i Norge 2007 då en tolvårig pojke räddade sig undan en aggressiv älg genom att "spela död". En taktik han lärt sig från datorspelet World of Warcraft.

COLORADO. Ibland kan tevespel löna sig. Det visade tioåriga Gryffin Sanders när han förmodligen räddade sin bror och gammelfarmor undan en allvarlig olycka i Colorado Springs.

När gammelfarmorn av någon anledning svimmade mitt i en mening tog Sanders över ratten, svängde bort från den mötande trafiken och ut på en åker bredvid vägen.

Hur han lärt sig köra? Med hjälp av det klassiska tevespelet "Mario Kart" från Nintendo.

– Och jag är ganska bra på att köra gokart, säger han till 9News.

"Skulle inte kunna vara en stoltare pappa"

Bilen stannade till på den leriga åkern och förbipasserande kunde larma ambulans. Förmodligen räddade tioåringen livet på sig själv och sina nära och kära. Om han inte tagit över ratten hade en frontalkrock varit trolig.

– Det var enbart han som gjorde det och han tog ett mycket smart beslut vid ett väldigt kritiskt ögonblick. Jag skulle inte kunna vara en stoltare pappa, säger Sean Sanders till 9News.

Gammelfarmorn vilar nu ut på ett sjukhus i Colorado Springs. Man misstänker att hon drabbats av en lindrig hjärtattack.

Se en trailer för Mario Kart:


/
Bil
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 18 april

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.