16 passagarerare fördes till sjukhus.
1 av 2
16 passagarerare fördes till sjukhus. - Foto: Maye Wong/AP/Scanpix
Tre av dem var så sjuka att de tvingades bäras av planet.
2 av 2
Tre av dem var så sjuka att de tvingades bäras av planet. - Foto: Rick Rycroft/AP/Scanpix

26 magsjuka resenärer, sex toaletter – flygresan som blev en mardröm

Föreställ dig att vara fast i ett flygplan i 13 timmar med 26 svårt magsjuka passagerare med intensiva kräkningar och diarré. Det var vad som hände under en resa mellan Chile och Australien i vad som har kommit att kallas "bajsplanet från helvetet".


Hånas på nätet

Dagen efter den uppmärksammade flygresan skickade Qantas ut ett nyhetsbrev där man annonserade ut billiga flygresor till Santiago. 

Något som flera twittrare fann underhållande.

"Dying with laughter that I just got an email from Qantas saying "Grab your bags ✈ USA and Santiago are on sale" HA ILL BET ITS ON SALE", skrev Matt Gilbertson.

SYDNEY. Strax efter att Qantasplanet lyft från flygplatsen i Santiago i Chile började flera passagerare att insjukna. Kraftiga kräkningar och intensiv diarré satte flygplanets sex toaletter på prov samtidigt som sjukdomen spred sig i planet.

– Gradvis spred den sig till alla passagerare, och resan var 13 timmar lång så det blev en väldigt lång resa för dem, säger passageraren Lisa McCormick som klarade sig från magsjukan, till ABC.

Sjukdomen bröt ut efter avresan

När flygplanet äntligen landade i Sydney möttes de av sjukvårdare. Tre av passagerarna var då så sjuka att de var tvungna att bäras av planet och ytterligare 13 fördes till sjukhus

Efter landning sattes flygplanet i karantän och desinfekterades

– Vi tror att passagerarna fick sjukdomen innan de gick ombord och att symptomen bröt ut under flygningen, säger en talesperson för bolaget till The Sydney Morning Herald.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.