26 magsjuka resenärer, sex toaletter – flygresan som blev en mardröm

- 05/08/2013, 10:39 -
16 passagarerare fördes till sjukhus.
1 av 2

16 passagarerare fördes till sjukhus.

Maye Wong/AP/Scanpix

Tre av dem var så sjuka att de tvingades bäras av planet.
2 av 2

Tre av dem var så sjuka att de tvingades bäras av planet.

Rick Rycroft/AP/Scanpix

Föreställ dig att vara fast i ett flygplan i 13 timmar med 26 svårt magsjuka passagerare med intensiva kräkningar och diarré. Det var vad som hände under en resa mellan Chile och Australien i vad som har kommit att kallas "bajsplanet från helvetet".

SYDNEY. Strax efter att Qantasplanet lyft från flygplatsen i Santiago i Chile började flera passagerare att insjukna. Kraftiga kräkningar och intensiv diarré satte flygplanets sex toaletter på prov samtidigt som sjukdomen spred sig i planet.

– Gradvis spred den sig till alla passagerare, och resan var 13 timmar lång så det blev en väldigt lång resa för dem, säger passageraren Lisa McCormick som klarade sig från magsjukan, till ABC.

Sjukdomen bröt ut efter avresan

När flygplanet äntligen landade i Sydney möttes de av sjukvårdare. Tre av passagerarna var då så sjuka att de var tvungna att bäras av planet och ytterligare 13 fördes till sjukhus

Efter landning sattes flygplanet i karantän och desinfekterades

– Vi tror att passagerarna fick sjukdomen innan de gick ombord och att symptomen bröt ut under flygningen, säger en talesperson för bolaget till The Sydney Morning Herald.