Rysk svävare av typen Zubr.
Rysk svävare av typen Zubr. - Foto: Arkivbild

Här chockar en militär svävare ryska badgäster

Hundratals turister på en strand i Ryssland fick nog en smärre chock då en gigantisk rysk svävare, tillhörande militären, lade till vid strandkanten.


RYSSLAND. Det skulle kunna vara hämtat ur en film men nej – det hände på riktigt och fångades också på film av en påpasslig strandbesökare. 

En talesman för den ryska försvarsministern ska ha bekräftat att svävaren var utsänd på ett militärt uppdrag i närområdet.

– Att lägga vid stranden är fullt normalt. Det är däremot oklart varför det befann sig människor på en strand som tillhör ett militärområde, säger talesmannen enligt ryska Komsomolskaya Pravda.

Huruvida stranden faktiskt tillhör ett militärt område eller inte är dock osäkert, uppger samma tidning. 

Den aktuella farkosten, enligt uppgifter av typen Zubr, rymmer närmare 500 man, är runt 60 meter lång, väger 550 ton och är vanligtvis utrustad med missiler och minor. Den kan dessutom uppnå en fart på 110 kilometer i timmen.

Här anländer svävaren: 


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.