Japan vill införa läger för internetavgiftning.
1 av 3
Japan vill införa läger för internetavgiftning. - Foto: AP
Mer än 500 000 japanska barn tros vara beroende av internet.
2 av 3
Mer än 500 000 japanska barn tros vara beroende av internet. - Foto: AP
Japans utbildningsdepartement tror att barnen behöver komma bort från mobiler och datorer.
3 av 3
Japans utbildningsdepartement tror att barnen behöver komma bort från mobiler och datorer. - Foto: Svenska Dagbladet

Nu vill Japan införa "avgiftningsläger" – för internetberoende barn

Problemet med internetberoende barn växer i Japan. Ett förslag är att installera internetfria "läger" där barn kan avgiftas från sitt beroende.


Överlycklig tjej

Läs också om den lilla flickan som skypar med sin pappa och blir överlycklig när hon ser honom på teven.

JAPAN. Mer än 500 000 japanska barn mellan 12-18 år tros vara beroende av internet – dessutom tror man att siffran är ännu högre.

– Det blir mer och mer av ett problem. Vi uppskattar att beroendet drabbar omkring 518 000 barn i Japan men siffran stiger och det kan vara många fler fall som vi inte vet om, säger Akifumi Sekine, talesman för utbildningsdepartementet.

Statliga pengar

Utbildningsdepartement planerar att genomföra ett omfattande forskningsprojekt för att utreda kring barns internetmissbruk.

De har bett om ett statligt bidrag för att kunna skapa olika program som ska få bort barn från datorer, mobiler och plattor.

– Vi vill få ut barnen ur den virtuella världen och uppmuntra dem till att kommunicera med andra barn och vuxna, säger Sekine.

Läger utan uppkoppling

Departementet vill också ha områden, så kallade "läger", på skolan, samt andra barnvänliga miljöer, där barnen inte ska ha någon tillgång till internetuppkoppling – detta för att "avgifta" barnen.

I stället kommer barnen uppmuntras till att leka utomhus och delta i teamlekar.

För att inte övergången från den virtuella till den verkliga världen inte ska bli för traumatisk kommer det finnas psykologer tillgängliga, skriver The Telegraph.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.