"Människor borde inte köpas och säljas"

En grupp män samlas utanför flera fönster i Amsterdams Red Light District. Men de "prostituerades" dansnummer visar sig vara något helt annat.


Trafficking i Holland

Siffrorna talar sitt tydliga språk vad gäller prostitution och trafficking i Holland. Andelen prostituerade i landet som kommer från ett icke-EU-land är 33 procent. I storstäderna, som exempelvis Amsterdam, är motsvarande siffra över 50 procent. 

Antalet kvinnor som genom trafficking tas till Holland från Central- och Östeuropa har tredubblats sedan 1990, skriver Daily Mail.

AMSTERDAM. Det är en film som börjar från vilken som helst från Amsterdams sexköpsparadis (?) Red Light District. Halvnakna kvinnor i rött ljus som flörtar med män genom fönsterrutan.

Men den här reklamfilmen tar flera vändningar. Först börjar de fyra kvinnorna vid Amsterdams "De Wallen", en av de största kvarteren i "distriktet", skaka en efter en. Sedan genomför det en perfekt koreograferad dans.

"Sorgligt nog hamnar de flesta av dem här"

Fler och fler män står utanför, klappar med till musiken och ser ut att attraheras av de lättklädda kvinnorna där inne.

Men när musiken tystnar visar sig dansen ha ett helt annat budskap än vad de väntat sig.

"Varje år lovas tusentals kvinnor en danskarriär i Västeuropa. Sorgligt nog hamnar de flesta av dem här", står det på en stor tavla på husets tak.

Kampanjfilmen gjordes av organisationen "Stop The Traffik" redan i april 2012. Men de senaste dagarna har den börjat spridas ordentligt på nätet och bland annat uppmärksammats av Daily Mail. Nu har filmen nästan 5,5 miljoner visningar på Youtube.

Se hela filmen och männens reaktioner här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.