Butiksägaren fick en oväntad lapp.
Butiksägaren fick en oväntad lapp. - Foto: Faksimil / Montage

Här ber rånaren om ursäkt – elva år senare

För elva år sen hotade en okänd man butiksbiträdet med pistol och stal cirka 2 000 kronor. Nu har gärningsmannen bett om ursäkt – med en lapp och en bunt sedlar.


Lappen som fick mamman att gråta

Nyheter24 skrev i förra veckan om en helt annan lapp – den som en mamma fick när hon skulle betala notan på en restaurang. Läs mer om meddelandet som fick henne att gråta här.

NASHVILLE. I helgen fick butiksbiträdet på Interasian Market en trevlig överraskning. En okänd man kom in i butiken med ett kuvert märkt "till ägaren". Biträdet var ingen mindre än ägarens son, som först verkade aningen tveksam till mannen.

Sedan sa den okände att det finns pengar i det. Sonen Somboon Wu fortsätte dock tveka, men efter en lång överläggning med pappan tillika ägaren bestämde sig de för att se vad som fanns i kuvertet.

"Är det inte fantastiskt?"

I det hittade de 300 dollar – nästan 2 000 kronor – och en lapp. Där skrev den okände mannen att han rånat butiken för elva år sedan och fått med sig just den summan.

– Är det inte fantastiskt? Vi vet inte vem den här killen är, men vi vill berätta för andra att han håller på att försöka styra upp sitt liv, säger Wu till Nashville Scene.

På lappen hade mannen skrivit att han missbrukat droger men nu lyckats bli kvitt sitt beroende. 

"Jag känner att jag måste gottgöra de människor som jag skadat tidigare", stod det bland annat.

Lades upp på Instagram

Interasian Market la upp lappen på sin Instagramsida:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.