Tisdag 20 Apr
Stockholm

Universitetets "bevis": "Magneter visar att homosexualitet är onaturligt"

Experimentet får hård kritik.
Experimentet får hård kritik. Foto: Scanpix

Dragkraften från magneter är bevis för att homosexualitet är onaturligt. Det menar en doktorand vid University of Lagos som nu hyllas av skolan – men tokdissas av alla andra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Siktar på Nobelpriset

Som om Amalahas experiment inte vore nog har University of Lagos gått ut och hyllat hans arbete. En professor vid skolan ska enligt This Day Live har prisat doktorandens slutsatser.

– Han har sagt att jag kommer att vinna Nobelpriset en dag eftersom mitt arbete är riktigt och att ingen har gjort något liknande i någon del av världen, säger Amalaha.

NIGERIA. En självutnämnt vetenskapligt experiment vid University of Lagos har fått rejäl uppmärksamhet. 

Doktoranden Chibuihem Amalaha har nämligen kommit fram till att homosexualitet är onaturligt – eftersom att magneter av samma sort inte dras till varandra. Vilket enligt Amalaha betyder att "en man inte kan attrahera en annan man eftersom de är likadana".

– Så använde jag fysik för att bevisa att samkönade äktenskap är fel, säger han till den nigerianska sajten This Day Live.

Siktar på Nobelpriset

I en intervju med sajten förklarar Amalaha att homosexualitet "äter sig djupt in hjärtat av vår mänskliga natur" och att det är därför nationer som Sodom och Gomorra förstörts av gud. 

Nu får tidningen, universitetet och doktoranden rejäl kritik från människor och organisationer över hela världen. Luiz DeBarros som arbetar med HBTQ-frågor på en sydafrikansk nättidning kallar det hela "ett stort skämt".

– Den här pinsamma artikeln säger mer om standarden på utbildningen vid University of Lagos eller journalistiken på This Day. Den okritiska och oriktiga artikeln kommer sannolikt att spä på den ignorans och de fördomar om homosexualitet som redan finns i Nigeria, säger han enligt Pink News.

Kommentera
Kopiera länk
Dela