Här är dem – med 20 procent lägre fett än tidigare.
1 av 4
Här är dem – med 20 procent lägre fett än tidigare. - Foto: Ap
Hamburgerkedjan hoppas locka kunder med det fettsnåla (nåja) alternativet.
2 av 4
Hamburgerkedjan hoppas locka kunder med det fettsnåla (nåja) alternativet. - Foto: AP
De nya pommes fritesen innehåller 270 kalorier i stället för 340.
3 av 4
De nya pommes fritesen innehåller 270 kalorier i stället för 340. - Foto: AP
Men den som vill ha får betala två kronor mer för en liten portion.
4 av 4
Men den som vill ha får betala två kronor mer för en liten portion. - Foto: Ap

Burger King släpper light-pommes frites

270 kalorier i stället för 340. Här är Burger Kings nya sort av pommes frites – som kanske kan bidra till att göra dig smalare. Men förmodligen inte.


Fettsnåla fettprodukter

Den senaste tiden har flera kända varumärken i USA lanserat fettsnåla produkter för att ersätta det kaloririka orginalet. Bland annat finns det numera ugnsbakade chips av märket Lay's och en hundrakalorisversion av kakorna Oreos.

USA. Varför sluta äta pommes frites när man kan äta fettsnåla pommes frites? Så tänker nog hamburgerkedjan Burger King, som på tisdagen lanserade "Satisfries".

Enligt de ansvariga på kedjan kommer kunderna inte kunna känna någon skillnad i smak. De innehåller samma ingredienser och tillagas i samma fritöser. Men genom att balansera ingredienserna olika absorberar de mindre olja och innehåller på så vis färre kalorier.

"Måste göra saker och ting så enkelt som möjligt"

Däremot kommer de att se annorlunda ut, bland annat för att underlätta för personalen. "Light"-versionens pommes frites nämligen räfflade.

– Man måste göra saker och ting så enkelt som möjligt, säger Eric Hirschhorn, Burger Kings marknadschef, till New York Times.

De nya pommes fritesen kommer i en liten portion att innehålla 270 kalorier, jämfört med vanliga 340 kalorier. Enligt Burger King innebär det också att de innehåller 30 procent färre kalorier än en liten portion av rivalen Mcdonalds pommes frites.

Blir dyrare

Färre kalorier i all ära – men även plånboken blir lättare med "Satisfries". Priset är nämligen tolv kronor i stället för de vanliga med 340 kalorier, som kostar tio kronor.

Det är oklart om och i så fall när "Satisfries" kommer att komma till Sverige.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!