Påsen med det makabra innehållet.
1 av 2
Påsen med det makabra innehållet. - Foto: KSN
Charlie Nguyen
2 av 2
Charlie Nguyen - Foto: KSN

Butiksägarens fynd: Aska från död människa

Butiksägaren Charlie Nguyen gjorde under onsdagsmorgonen ett makabert fynd i sin butik.


WICHITA. Många butiksbiträden får ofta se sina kunder glömma kvar nycklar, mobiltelefoner och kontokort i affären. Lika vanligt är det förmodligen inte att aska från döda människor lämnas kvar på disken. 

Nu kan emellertid Charlie Nguyen, butiksbiträde i en engelsk spritbutik, sälla sig in i den lilla skaran av personer som stått för ett så pass makabert fynd. Under onsdagsmorgonen öppnade han nämligen den till synes helt oskyldiga påsen som glömts kvar – och fick sig en rejäl chock. 

"Viktigt att ägaren får tillbaka sin påse"

Inne i påsen låg en hög med aska samt en tillhörande lapp på vilken det stod "Kvarlevorna från Helen K. Dapron. Född oktober 1930, död Juni 2010". 

Nguyen kände inget behov av att behålla påsen, utan hängde i stället ut den på dörren utanför butiken. Utan resultat. Ingen verkade sakna askan av den sedan tre år döde Helen.

– Det är viktigt att ägaren får tillbaka sin påse. Om det var min släkting skulle jag göra allt i min makt för att få den tillbaka, den är ovärderlig, förklarar Charlie för tevekanalen KSN. 

Den märkliga historien fick dock ett lyckligt slut. Under torsdagen klev påsens ägare generat in i butiken och hämtade tillbaka askan, skriver brittiska Metro

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!