Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fick rasistisk nota – nu får hon stöd och pengar

- 11/10/2013, 19:53
Toni Christina Jenkins fick en otrevlig överraskning på notan.
1 av 3

Toni Christina Jenkins fick en otrevlig överraskning på notan.

Faksimil Facebook / Montage

Facebookinlägget som fick henne straffad.
2 av 3

Facebookinlägget som fick henne straffad.

Faksimil Facebook

En Red Lobster-restaurang i New York.
3 av 3

En Red Lobster-restaurang i New York.

Faksimil Google Street View

Historien om rasistattacken mot servitrisen Toni Christina Jenkins spred sig över världen – något som gett oanade positiva effekter.

TENNESSEE. Servitrisen Toni Christina Jenkins, 19, hånades av rasistiska kunder – och straffades av restaurangen där hon jobbade.

Något som självklart väckte känslor, kanske allra mest hos Matthew Hanson. Hanson anordnade en insamling på nätet till stöd för Jenkins.

– Jag ville visa att rasism inte tolerans, säger han till Daily News.

"En välsignelse"

Det var det tydligen fler som ville. Sammanlagt lyckades han samla ihop 10 749 dollar, i runda slängar 70 000 svenska kronor, som överlämnades till 19-åringen.

– Min första reaktion var ren förundran. Jag var bara chockad och förvirrad. Det var typ "Vänta, ska jag få pengarna?". Det var som i en dröm, säger hon till Daily News och fortsätter:

– Från djupet av mitt hjärta kan jag bara säga att det var en välsignelse. Det har gett mig chansen att ta hand om min familj och gjort så att jag kunnat skänka pengar till min kyrka. 

Hon har även använt en liten del av pengarna till att köpa en begagnad bil och är nu tillbaka på sitt jobb som om ingenting hade hänt.