Toni Christina Jenkins fick en otrevlig överraskning på notan.
1 av 2
Toni Christina Jenkins fick en otrevlig överraskning på notan. - Foto: Faksimil Facebook / Montage
En Red Lobster-restaurang i New York.
2 av 2
En Red Lobster-restaurang i New York. - Foto: Faksimil Google Street View

Fick rasistisk nota – nu får hon stöd och pengar

Historien om rasistattacken mot servitrisen Toni Christina Jenkins spred sig över världen – något som gett oanade positiva effekter.


Delade med sig på Facebook

Efter att Jenkins fick tillbaka en nota där det istället för dricks stod skrivet "None, nigger".

Hon la då ut en bild på det hela på Facebook.

Vilket ledde till att hon straffades av restaurangen.

TENNESSEE. Servitrisen Toni Christina Jenkins, 19, hånades av rasistiska kunder – och straffades av restaurangen där hon jobbade.

Något som självklart väckte känslor, kanske allra mest hos Matthew Hanson. Hanson anordnade en insamling på nätet till stöd för Jenkins.

– Jag ville visa att rasism inte tolerans, säger han till Daily News.

"En välsignelse"

Det var det tydligen fler som ville. Sammanlagt lyckades han samla ihop 10 749 dollar, i runda slängar 70 000 svenska kronor, som överlämnades till 19-åringen.

– Min första reaktion var ren förundran. Jag var bara chockad och förvirrad. Det var typ "Vänta, ska jag få pengarna?". Det var som i en dröm, säger hon till Daily News och fortsätter:

– Från djupet av mitt hjärta kan jag bara säga att det var en välsignelse. Det har gett mig chansen att ta hand om min familj och gjort så att jag kunnat skänka pengar till min kyrka. 

Hon har även använt en liten del av pengarna till att köpa en begagnad bil och är nu tillbaka på sitt jobb som om ingenting hade hänt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.