Måndag 20 Sep
Stockholm

Beskedet: Inga kvinnliga superhjältar före 2017

Fyra supermanliga superhjältar.
1 av 7
Fyra supermanliga superhjältar. Foto: Stella Pictures / Montage
Scarlett Johansson som "Black Widow".
2 av 7
Scarlett Johansson som "Black Widow". Foto: Planet Photos / Stella Pictures
Hon skrevs in i "The Avengers" bara för att regissören Joss Whedon tjatade.
3 av 7
Hon skrevs in i "The Avengers" bara för att regissören Joss Whedon tjatade. Foto: Planet Photos / Stella Pictures
Hulken.
4 av 7
Hulken. Foto: PLANET PHOTOS / Stella Pictures
Thor.
5 av 7
Thor. Foto: Marvel Entertainment / Stella Pictures
Iron Man.
6 av 7
Iron Man. Foto: Stella Pictures
Captain America.
7 av 7
Captain America. Foto: TT BILD

Hulken, Iron Man, Batman, Superman, Thor. Män, män och åter män. Nu meddelar seriejätten Marvel att det inte ens finns några superhjältefilmer med kvinnliga huvudroller planerade de närmaste åren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nio år sedan

Varken Marvel eller de andra jättarna DC Comics har släppt någon "blockbuster" om en kvinnlig superhjälte sedan de sistnämndas "Catwoman" med Halle Berry floppade år 2004.

Marvel Comics ligger bakom bland annat Hulken, Captain America, Thor och Iron Man. De senaste åren har samtliga dessa karaktärer fått egna påkostade filmer. Allra senast är "Thor: The dark world" som går upp på bio i Sverige nästa vecka.

Allra mest hajpad blev filmen om superhjältarnas alldeles egna supergrupp – "The Avengers". Det är också ungefär enda gången då någon av superhjältarna är en kvinna. Och då var det inte ens planerat. Regissören Joss Whedon fick kämpa för att få med Scarlett Johansson som "Black widow".

Massor av nya filmer 

Trots att det finns idéer, serier och enorma summor dollar att använda sig av menar Marvel att det inte kommer att bli någon superhjältefilm baserad på en kvinna inom den närmsta tiden. Enligt Daily Dot har Kevin Feige, chef på Marvel Studios, sagt i en intervju i veckan att de inte har några sådana planer åtminstone för de kommande fyra åren.

Avengersprojektet var Marvels första steg i att ta över biomarknaden när det kommer till superhjältar. Fas två pågår med planerade uppföljningar i Iron Man, Thor och Captain America-serierna. I fas tre presenteras de nya karaktärerna Ant-man och "Doctor Strange".

Iron Mans sekreterare

Men än så länge är det alltså ingen tillstymmelse till östrogen så långt ögat kan nå.

I stället lyfter Feige fram att att exempelvis Pepper Potts (Iron Mans sekreterare spelad av Gwyneth Paltrow) faktiskt är den som egentligen räddar världen i en av filmerna.

Se trailern till "Thor: The Dark World" här:


Kommentera
Kopiera länk
Dela