Fyra supermanliga superhjältar.
1 av 7
Fyra supermanliga superhjältar. - Foto: Stella Pictures / Montage
Scarlett Johansson som "Black Widow".
2 av 7
Scarlett Johansson som "Black Widow". - Foto: Planet Photos / Stella Pictures
Hon skrevs in i "The Avengers" bara för att regissören Joss Whedon tjatade.
3 av 7
Hon skrevs in i "The Avengers" bara för att regissören Joss Whedon tjatade. - Foto: Planet Photos / Stella Pictures
Hulken.
4 av 7
Hulken. - Foto: PLANET PHOTOS / Stella Pictures
Thor.
5 av 7
Thor. - Foto: Marvel Entertainment / Stella Pictures
Iron Man.
6 av 7
Iron Man. - Foto: Stella Pictures
Captain America.
7 av 7
Captain America. - Foto: TT BILD

Beskedet: Inga kvinnliga superhjältar före 2017

Hulken, Iron Man, Batman, Superman, Thor. Män, män och åter män. Nu meddelar seriejätten Marvel att det inte ens finns några superhjältefilmer med kvinnliga huvudroller planerade de närmaste åren.


Nio år sedan

Varken Marvel eller de andra jättarna DC Comics har släppt någon "blockbuster" om en kvinnlig superhjälte sedan de sistnämndas "Catwoman" med Halle Berry floppade år 2004.

Marvel Comics ligger bakom bland annat Hulken, Captain America, Thor och Iron Man. De senaste åren har samtliga dessa karaktärer fått egna påkostade filmer. Allra senast är "Thor: The dark world" som går upp på bio i Sverige nästa vecka.

Allra mest hajpad blev filmen om superhjältarnas alldeles egna supergrupp – "The Avengers". Det är också ungefär enda gången då någon av superhjältarna är en kvinna. Och då var det inte ens planerat. Regissören Joss Whedon fick kämpa för att få med Scarlett Johansson som "Black widow".

Massor av nya filmer 

Trots att det finns idéer, serier och enorma summor dollar att använda sig av menar Marvel att det inte kommer att bli någon superhjältefilm baserad på en kvinna inom den närmsta tiden. Enligt Daily Dot har Kevin Feige, chef på Marvel Studios, sagt i en intervju i veckan att de inte har några sådana planer åtminstone för de kommande fyra åren.

Avengersprojektet var Marvels första steg i att ta över biomarknaden när det kommer till superhjältar. Fas två pågår med planerade uppföljningar i Iron Man, Thor och Captain America-serierna. I fas tre presenteras de nya karaktärerna Ant-man och "Doctor Strange".

Iron Mans sekreterare

Men än så länge är det alltså ingen tillstymmelse till östrogen så långt ögat kan nå.

I stället lyfter Feige fram att att exempelvis Pepper Potts (Iron Mans sekreterare spelad av Gwyneth Paltrow) faktiskt är den som egentligen räddar världen i en av filmerna.

Se trailern till "Thor: The Dark World" här:


/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.