Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Studie: En av sex kvinnor vill inte visa sig naken för sin partner

Många kvinnor vill inte visa sig nakna.
1 av 3

Många kvinnor vill inte visa sig nakna.

TT

"Det är en viktig faktor för kvinnors sexliv", säger experten om självförtroendet.
2 av 3

"Det är en viktig faktor för kvinnors sexliv", säger experten om självförtroendet.

TT

40 procent av kvinnorna som inte visat sig nakna menar att de påverkat sexlusten.
3 av 3

40 procent av kvinnorna som inte visat sig nakna menar att de påverkat sexlusten.

TT

Nyheter | 25/10/2013 10:36

Självförtroende kombinerat med människokroppen kan vara en svår kombination. En ny undersökning visar att det är tämligen vanligt att kvinnor inte vill visa sig nakna för sina närmaste.

Har du problem med att visa dig naken inför din partner?? Du är inte ensam. En ny brittisk undersökning, där heterosexuella gifta kvinnor svarat, visar att 16 procent inte visat sig nakna för sin man det senaste året.

Enligt Daily Mail menar hälften av dessa kvinnor att anledningen är att de känner sig osäkra över sitt utseende. En tredjedel ansåg att det berodde på en minskad sexlust.

"En viktig faktor för kvinnors sexliv"

40 procent av kvinnorna svarade att deras förhållande tagit skada av att de inte är bekväma i sin nakenhet. 36 procent av de som inte varit nakna framför sin partner svarade att detta lett till bråk på ett eller annat sätt.

– Självkänsla när det kommer till kroppen är en viktig faktor för kvinnors sexliv, och det verkar som att brist på självkänsla därför leder till problem, säger Sarah Bailey från UKMedix som presenterat undersökningen, till Daily Mail.

Din partner kan älska din kropp

Bailey menar att kvinnorna måste tänka på att det är två personer i förhållandet. Deras partner kanske älskar deras kropp.

– Kvinnor måste komma ihåg att även om de inte älskar sina kroppar kanske deras partners gör det. Och inget förhållande är värt att ge upp på grund av brist på självförtroende när det gäller utseende, säger hon till tidningen.