Kunde knappt röra sig – nu har Shrek räddats

Paret som upptäckte den svårt toviga och skadade hunden trodde först att det var en gammal matta som låg på gården.


Pitbull räddade katt

Pitbullhunden Jack räddades undan avlivning.

Nu har han själv riskerat livet för sin bästa vän – familjens katt Kitty.

KANADA. När Brenda Goughs make först upptäckte hunden Shrek trodde han att det var en gammal matta som låg på familjens gård, skriver Huffington Post

När paret närmade sig "objektet" för att undersöka vad det var så upptäckte de den skräckslagna hunden vars päls var så tovig att han knappt kunde gå.

Paret Gough tog honom direkt till veterinärkliniken där Brenda arbetar.

Led av smärtan

Det dröjde inte länge innan veterinärerna började kalla honom för Shrek, uppkallad efter den tecknade figuren – på grund av hans utseende och historia.

Brendas team jobbade hela kvällen med att raka av hundens päls och höll honom nersövd under tiden eftersom han led så mycket av smärtan. När allt var färdigt hade de rakat bort 1,5 kilo hår.

– När han vaknade upp ur narkosen så kunde vi se att vi hade en underbar liten hund framför oss. Han är livrädd för sin egen skugga men är inte elak eller aggressiv på något sätt, skrev kliniken på sin Facebooksida.

Bekantar sig med hundar

Tre dagar senare började Shrek, sakta men säkert, bekanta sig med andra hundar och människor och hans inspirerande berättelse har delats många gånger på Facebook.

– Han är en speciell liten kille med en stor fan-club, berättade Brenda, skriver Huffington Post.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!