Söndag 23 Jan
Stockholm

Här skjuter polisen en obeväpnad man

Polis i Las Vegas sköt en obeväpnad och oskyldig man i ett snabbköp.
1 av 2
Polis i Las Vegas sköt en obeväpnad och oskyldig man i ett snabbköp. Foto: Faksimil Youtube
Undersheriffen Jim Dixon, Las Vegas-polisen, menar att situationen uppstod eftersom den skjutne inte gjorde som Dixons kollega sade: Visa händerna.
2 av 2
Undersheriffen Jim Dixon, Las Vegas-polisen, menar att situationen uppstod eftersom den skjutne inte gjorde som Dixons kollega sade: Visa händerna. Foto: JUSTIN YURKANIN/LAS VEGAS REVIEW-JOURNAL

Han var obeväpnad, oskyldig och ostraffad. Men såg ut som en efterlyst mördare och blev skjuten inne på 7-eleven.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
115 dödsskjutningar

I en kartläggning från år 2011 rapporterade Las Vegas Review-Journal att Las Vegas-polisen sedan år 1990 varit inblandad i 310 skjutningar. 115 av dem hade dödlig utgång.  

LAS VEGAS, USA. I torsdags släppte Las Vegas-polisen en övervakningsfilm från en skjutning i början av förra veckan. Filmen visar hur en polisman skjuter en man i buken inne på snabbköpet 7-eleven för en dryg vecka sedan. 

Polismannen tyckte att mannen stämde in på ett signalementet av en man som efterlystes för ett dubbelmord som hände kvällen före, rapporterar Las Vegas Review-Journal.

Skjuten i buken

Under tiden som mannen handlade, betalade och var på väg att lämna butiken gick polismannen mot entrén med draget vapen. Enligt butiksbiträdet beordrade sedan polisen att mannen skulle gå ut ur butiken. Mannen svarade att han inte gjort något och backade istället in i butiken. 

Då ska polismannen ha skrikit flertalet gånger att mannen skulle visa händerna. Men när han istället backade in i en frys så avlossas ett skott som träffar honom i buken, rapporterar Las Vegas Review-Journal.

Mannen fördes till sjukhus men fick inga allvarliga skador. Kulan gick rakt igenom, enligt Las Vegas-polisen.

Obeväpnad och ostraffad

Mannen som blev skjuten var obeväpnad vid skjutningen, är inte misstänkt för dubbelmordet och har heller aldrig dömts för något brott.

Undersheriffen Jim Dixon vid Las Vegas-polisen menar att mannen borde ha visat sina händer för polismannen. 

– Du ska alltid följa det som polisen säger åt dig att göra och det här blev konsekvensen av att han inte gjorde det. Polismannen har tagits ur tjänst i väntan på åklagarens utredning, säger Jim Dixon till Las Vegas Review-Journal.

Kolla in övervakningsfilmen nedan (Varning för obehagliga bilder):


Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela