Ska hoppa fallskärm – då krockar planen

Skrämmande bilder från luften har spridits sedan två plan med fallskärmshoppare krockade. Ett stort eldklot lös upp himlen och flera personer föll mot marken. Men alla överlevde.


Hjälmkameror

Filmerna och bilderna togs med hjälp av hjälmkameror på fallskärmshopparna. De hade satt dit dem för att dokumentera sina perfekt tajmade hopp och vägen ner mot marken. De fick något helt annat på film.

WISCONSIN. När de är på väg att hoppa ur sitt plan kommer ett annat plan upp underifrån – och krockar med deras. En explosion senare har fallskärmshopparna kastat sig ut ur planet mot marken. Flera har först ingen kontroll.

Så inleds scenariot i ett klipp som berört många sedan det började spridas.

"Utgången så bra som den kunde bli"

Trots krocken mitt uppe i luften överlevde samtliga nio inblandade – sju fallskärmshoppare och två piloter. Han som körde planet som blev av med sin ena vinge var den enda som skadades. Detta eftersom han sköt ut sig ur cockpit och då fick skärsår från glaset, uppger NBC News.

– Utgången blev så bra som den kunde bli för oss, säger Mike Robinson, en av passagerarna, till tevekanalen.

Har hoppat 900 gånger

Han är instruktör och det var det sista hoppet för dagen. Han beskriver det som den perfekta tiden på dygnet för att hoppa fallskärm.

– Det här var mitt fjärde hopp den dagen – jag har hoppat 900 gånger totalt. Det här hoppet kommer jag att minnas bäst, säger han till NBC News.

Se den gastkramande videon här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.