Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Friday urartade – gick till attack med elpistol

- 30/11/2013, 18:02 -
Rean spårade ur.
1 av 3

Rean spårade ur.

Faksimil Youtube

Två par började slåss.
2 av 3

Två par började slåss.

Faksimil Youtube

Något som slutade med att en kvinna sköt en annan med en elpistol.
3 av 3

Något som slutade med att en kvinna sköt en annan med en elpistol.

Faksimil Youtube

Vissa tar rea lite mer på allvar än andra, en del så mycket att man tar med sig en elpistol till gallerian.

Shoppinghögtiden Black Friday är en av de mest populära dagarna att göra fynd på. Det är en shoppinghelgdag som stundtals får vår beskedliga mellandagsrea att se ut som vilken dag som helst.

Men det är ett ännu större tryck i USA. Som till exempel på en galleria i nordöstra Philadelphia där ett gräl mellan två par spårade ur – rejält.

– Det började med att två par började förolämpa varandra, sen började killarna slåss och efter det tjejerna, säger galleriabesökaren Mike Napolitano till NBC 10.

"Slet fram en elpistol"

En övervakningsfilm av det hela visar hur de två kvinnorna utbyter slag och sparkar innan något som låter som en elpistol hörs.

– Ja, en av tjejerna slet fram en elpistol, säger 20-årige Napolitano till tevekanalen.

Vid det läget sprang flera andra besökare fram och avbröt slagsmålet och snart var även säkerhetsvakter på plats.

– I en enskild incident startade ett bråk mellan två kvinnliga besökare som våra vakter snabbt kunde avbryta och eskorterade kvinnorna ut ur byggnaden, säger gallerians chef Joh Ahle i ett uttalande enligt NBC 10 och fortsätter:

– Vi strävar efter att höja säkerheten för våra kunder, anställda och återförsäljare och kommer inte att acceptera sådant beteende.