Publicerade sexfilmen på Facebook.
1 av 2
Publicerade sexfilmen på Facebook. - Foto: TT Bild / Faksimil
Det var en enhällig jury som efter två dagar av rättegång och en rekordkort överläggning valde att fria mannen från misstankarna.
2 av 2
Det var en enhällig jury som efter två dagar av rättegång och en rekordkort överläggning valde att fria mannen från misstankarna. - Foto: TT Bild

Man frias efter sex med sovande kvinna – trots videobevis på Facebook

Han hade sex med en kvinna när hon sov – och publicerade videobevis på Facebook. Men det räcker inte. Mannen frias från våldtäkt.


"Jag vet inte"

När advokaten frågade Stephen Brawn varför han publicerade filmen på Facebook var svaret kort:

– Jag vet inte.

IPSWICH, ENGLAND. I maj i år publicerade 22-årige Stephen Brawn en video på Facebook som visade hur han hade sex med en sovande kvinna.

Kvinnan anmälde honom för våldtäkt men när han blev gripen möttes polisen av skratt. Han hävdade nämligen att kvinnan tidigare under kvällen för våldtäkten hade bett honom filma dem när hon sov för att kunna titta på det dagen efter, skriver Daily Mail.

Det var en enhällig jury som efter två dagar av rättegång och en rekordkort överläggning valde att fria mannen från misstankarna.

Delade "lättklädda" bilder

Mannen erkände att han lagt ut videon, men att det inte rörde sig om våldtäkt. Han berättade också under rättegången att han och kvinnan tidigare delat "lättklädda" bilder med varandra och att han sedan tidigare har en video på kvinnan där hon utför en sexuell akt på honom. Han menade också att kvinnan dagen efter händelsen hade bett att få se videon och att hon därefter gjort sexuella närmanden.

Såg filmen på Facebook

Kvinnans åklagare säger i sin tur att kvinnan inte hade någon aning om att videon fanns förrän en släkting talade om att hen sett den på Facebook.

Han säger också att kvinnan sagt att hon aldrig skulle ha gått med på att låta Brawn ha sex med henne när hon sover och filma det, skriver Daily Mail.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.